Εκδήλωση για το έργο και τη σκέψη του μεγάλου Έλληνα μυθιστοριογράφου, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη, διοργάνωσαν προχθές στο Βουκουρέστι η «Διεθνής Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη» και ο εκδοτικός οίκος «Ομόνοια», στην έδρα της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης, υπογράμμισε τη σημασία του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, λόγω της οικουμενικής διάστασης της προσωπικότητάς του και πρόσθεσε:

«Τα έργα του αγγίζουν την καρδιά όλων, όπου κι αν βρίσκονται και δεν είναι τυχαίο ότι ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώνονται ακόμη και σε αραβικές χώρες, τη Νότια Αφρική ή τη Νότια Αμερική, καθώς θέματα όπως η ελευθερία, ο ρόλος που διαδραματίζει ένας συγγραφέας στην κοινωνία, η ανάγκη προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος αλλά και το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό άλλων λαών είναι πάντα επίκαιρα».

Κατά τον ίδιο, ο Νίκος Καζαντζάκης αποτελεί μοντέλο για τις πνευματικές αξίες της ανθρωπότητας, που είναι σημαντικές όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλο τον κόσμο.

«Η πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική του σκέψη είναι επίκαιρη και σημαντική για τον πολίτη του σήμερα, αλλά και για το αύριο», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στασινάκης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Ντράγκος Γκαμπριέλ Ζησόπουλος.

Σημειώνεται πως το Σάββατα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Βράιλα, παρουσία πλήθους κόσμου.