Σοκ στους κατοίκους της Φορτέτσας έχει προκαλέσει το πρωτοφανές συμβάν που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα με πρωταγωνιστή έναν 24χρονο, πατέρα ενός παιδιού.

Ο νεαρός, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, σκαρφάλωσε σε στύλο της ΔΕΗ και άρπαξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια με σκοπό να δώσει τέλος στη ζωή του, απογοητευμένος από τα οικονομικά και προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Ο 24χρονος, όπως ήταν αναμενόμενο, «κεραυνοβολήθηκε» από χιλιάδες βολτ. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και χθες καταβάλλονταν προσπάθειες προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς κινδυνεύει να χάσει το δεξί του χέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν αστυνομικοί από το νοσοκομείο.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 12.30 χθες τα μεσάνυχτα. Ο 24χρονος καθόταν σε καφενείο της περιοχής μαζί με φίλους και γνωστούς. Όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες έδειχνε σκεπτικός και προβληματισμένος, σχεδόν απογοητευμένος.

Φίλοι του ανέφεραν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε καταβληθεί ψυχολογικά αφενός γιατί δεν είχε δουλειά αφετέρου γιατί είχε χάσει αγαπημένους του ανθρώπους. Κάποια στιγμή σηκώθηκε και είπε: «πάω εγώ».

Η παρέα του προφανώς κατάλαβε ότι έφευγε για το σπίτι του. Ουδείς μπορούσε να διανοηθεί τα όσα θα ακολουθούσαν. Ο 24χρονος αναρριχήθηκε σε στύλο της ΔΕΗ, αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του.

Έπιασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια με συνέπεια να υποστεί ηλεκτροπληξία. Την ίδια στιγμή έγινε έκρηξη με αποτέλεσμα να διακοπεί η ρευματοδότηση της περιοχής. Περίοικοι και θαμώνες των καφενείων πετάχτηκαν στο δρόμο. Είδαν καπνούς και το νεαρό πεσμένο στο έδαφος σε άσχημη κατάσταση.

Αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα, ανέφεραν στην «Π» ότι η ατμόσφαιρα μύριζε έντονα καμένο.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε αρχικώς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και στην συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη και πλέον συγγενείς και φίλοι προσπαθούν για τη μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων της Αθήνας.