Στην ανακρίτρια αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι έξι νεαροί που εμπλέκονται για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννiνα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό οχτώ αστυνομικών.

Οι έξι, ηλικίας από 25 έως 29 ετών, αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες και σε βάρος τους βρίσκεται διαδικασία έκδοσης ενταλμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ζητήσει να παρουσιαστούν οικειοθελώς στην ανακρίτρια για να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τη θέση τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές πιθανόν θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Ηρακλείου αναφέρεται ότι οι τρεις από τους έξι κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει την υπηρεσία για συμμετοχή βίαιων επεισοδίων από οργανωμένες ομάδες.

Αναφέρεται ακόμα ότι οι κατηγορούμενοι έχουν αναγνωριστεί με βεβαιότητα από τους αστυνομικούς, ενώ στην Δικαιοσύνη προσκομίστηκε σχετικό βιντεοσκοπημένο και φωτογραφικό υλικό.

Να σημειωθεί ότι οι έξι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, έκρηξη κλπ.