
Βελτίωση παρουσιάζει η πορεία των εσόδων του Προϋπολογισμού τον Μάιο, τα οποία κινούνται καλύτερα σε σχέση με από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Γ.Γ. φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Γ.Καπελέρης, Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών θέτει το φιλόδοξο στόχο να αυξηθεί το ύψος των βεβαιωμένων προστίμων το 2011 κατά 50% στα 7,5 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2010 οπότε είχε διαμορφωθεί στα 5 δισ. ευρώ.
Ο κ. Καπελέρης δήλωσε πως βάσει των πρώτων στοιχείων τα έσοδα του Μαΐου έχουν θετικό πρόσημο και κινούνται καλύτερα από τα αντίστοιχα του Απριλίου. Σημειώνεται πως τον Απρίλιο τα έσοδα του Προϋπολογισμού παρουσίασαν αύξηση 3%, ποσοστό που είναι υψηλότερο από τις αρνητικές επιδόσεις που είχαν σημειωθεί τους προηγούμενους μήνες του 2011.
Στο τετράμηνο εξακολουθούν να παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση με τον στόχο του Προϋπολογισμού η οποία υπερβαίνει το 1,8 δισ. ευρώ. Ερωτηθείς σχετικώς ο κ. Καπελέρης δεν επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη απόκλιση, ωστόσο ξεκαθάρισε πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει βελτίωση των εσόδων, από την εντονότερη άσκηση πίεσης και καθημερινού ελέγχου από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως τόνισε το φοροκυνηγητό θα ενταθεί τη φετινή χρονιά και ήδη το πρώτο τετράμηνο το ύψος των προστίμων παρουσιάζεται αυξημένο. Ο ίδιος σημείωσε πως στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αυξηθεί το ύψος των βεβαιωμένων προστίμων το 2011 στα 7,5 δισ. ευρώ.
Κληθείς να απαντήσει στο εάν η τρόικα έχει ζητήσει την επιβολή κάποιας έκτακτης εισφοράς για την κάλυψη των εισοδηματικών στόχων παρέπεμψε στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ξεκαθαρίζοντας πως μέσα από το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα καταστεί δυνατή η αύξηση των εσόδων.
Ο ίδιος προανήγγειλε νέους ελέγχους σε μεγάλους φοροφυγάδες, αλλά και πρόσθετους ελέγχους σε χιλιάδες φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

