
Η ΕΠΣΗ κάλεσε σε συνάντηση στα γραφεία της σήμερα στις 7μ.μ. τους εκπροσώπους των δυο ομάδων όπου εκτός από τα μέτρα προστασίας για το μεταξύ τους παιχνίδι, αναμένεται να αποφασιστεί και το πού θα οριστεί αυτό. Η Ένωση έχει ανακοινώσει από τις 4 του μήνα ότι ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 29 Μαΐου, ωστόσο αν η συγκεκριμένη ημέρα συμπέσει με παιχνίδι του ΟΦΗ για τα πλέι – οφ το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί την προηγούμενη ημέρα.
Στο «στρατόπεδο» του Ζαρού η πρόκριση έφερε ανακούφιση. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του φετινού πρωταθλήματος Φάνης Χαλκιαδάκης επεσήμανε ότι ο τελικός δε θα έχει «φαβορί» κρίνοντας ότι η ομάδα που θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα θα έχει και τον πρώτο λόγο, ενώ χαρακτήρισε άδικο τον τρόπο που θα βγει ο πρωταθλητής.
«Φαβορί σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν. Και οι δυο ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες. Το ματς θα κριθεί στη θέληση των παικτών αλλά και τη μέρα που θα βρεθούν. Νομίζω όμως ότι είναι άδικο για μια ομάδα που τερμάτισε πρώτη όπως εμείς να κρίνεται ο τίτλος σε έναν μόνο αγώνα».
Σύμφωνα με τον 31χρονο επιθετικό του Ζαρού «όπλο» της ομάδας του είναι ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα ενώ η ΑΕΚ υπερτερεί σε ομοιογένεια.
«Το μεγάλο μας ατού είναι η επίθεση. Βάζουμε πολλά γκολ και αυτό είναι κάτι που μετράει. Η ΑΕΚ υπερτερεί σε ομοιογένεια. Τα παιδιά παίζουν πολλά χρόνια μαζί και είναι πιο δεμένη ομάδα από μας, που κάναμε πολλές μεταγραφές το καλοκαίρι».
Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, ο παίκτης της ΑΕΚ Στέλιος Πατεράκης υπογραμμίζει ότι η ομάδα του θα παραταχθεί χωρίς άγχος στον τελικό.
«Μας βοηθάει το γεγονός ότι παίζουμε απελευθερωμένα. Δεν έχουμε άγχος και κατεβαίνουμε για να παίξουμε τη μπάλα μας όπως έγινε στις αναμετρήσεις με τον Ρωμανό. Έχουμε ήδη καταφέρει πάρα πολλά γιατί αποκλείσαμε μια ομάδα που είχε μόνο νίκες σε 15 παιχνίδια στην έδρα της, «σπάζοντας» της το αήττητο».
Σύμφωνα με τον 31χρονο μέσο η υπεροχή του Ζαρού στις στατιστικές κατηγορίες δε θα μετρήσει στον τελικό:
«Ο Ζαρός έχει το εύκολο γκολ, όμως όταν μιλάμε για ένα τέτοιο παιχνίδι τα στατιστικά δεν αποτελούν κριτήριο. Πιστεύω ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι αντίπαλοι μας έχουν προβάδισμα σε περίπτωση ισοπαλίας όμως και πάλι δε θα έχουμε άγχος».

