
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, που σκοτώθηκε κατά την αμερικανή επιχείρηση στο Πακιστάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS στο οποίο έδωσε χθες συνέντευξη .
Ο Αμερικανός πρόεδρος "δήλωσε ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες του Μπιν Λάντεν μετά το θάνατό του για να αποδειχτεί ότι είναι νεκρός", ανακοινώθηκε από το CBS στην ιστοσελίδα του.
Εντωμεταξύ μία από τις κόρες του Οσάμα μπιν Λάντεν επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της σκοτώθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες, λέγοντας ότι η ίδια ήταν παρούσα κατά την επιχείρηση που έγινε στην κατοικία του αρχηγού της Αλ Κάιντα στην πόλη Αμποταμπάντ. Σύμφωνα με την πακιστανική εφημερίδα Dawn, το 12χρονο κορίτσι είπε σε αξιωματούχους της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών (ISI) ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του θανάτου του Μπιν Λάντεν.
"Η κόρη του Μπιν Λάντεν είδε το θάνατο του πατέρα της στο συγκρότημα της Αμποταμπάντ, σύμφωνα με αξιωματούχο της ISI" γράφει η εφημερίδα. Στο δημοσίευμα δεν γίνεται καμία αναφορά στο αν ο Μπιν Λάντεν αντιστάθηκε, και με ποιο τρόπο, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες των Αμερικανών στρατιωτών. Η 12χρονη είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, μετά την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Η Dawn αναφέρει επίσης ότι, μέσα στο συγκρότημα, τη στιγμή της επίθεσης, βρίσκονταν 17-18 άτομα και ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες, εκτός από τη σορό του ηγέτη της Αλ Κάιντα, πήραν μαζί τους και έναν από τους γιους του. Ωστόσο, πηγή της ISI είπε ότι στο σπίτι βρέθηκαν τέσσερα πτώματα ανδρών, μεταξύ των οποίων και αυτό του γιου του. Η σορός ενός άνδρα δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, ενώ οι άλλοι δύο ήταν αδέλφια.
Οι πακιστανικές δυνάμεις, που έφτασαν στο σπίτι μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, βρήκαν στο τριώροφο κτίριο, εκτός από το κορίτσι, μία από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, τουλάχιστον άλλες δύο γυναίκες και οκτώ παιδιά.
Όλοι τους κρατούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ ορισμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, γιατί έχουν τραυματιστεί. Τα άτομα που διέμεναν στο σπίτι κατάγονταν από τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Όλοι τους θα ανακριθούν και στη συνέχεια θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.
Σαν να περίμενε τι επρόκειτο να συμβεί, έτοιμος για όλα, ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που έρχονται στο φως.
Αίσθηση και πολλά ακόμη ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του βρετανικού δικτύου SkyNews, σύμφωνα με την οποία στην κατοχή του Νο1 καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο βρέθηκαν 500? αλλά και δυο κινητά τηλέφωνα.
Τα χρήματα και οι δυο αριθμοί έκτακτου ανάγκης βρέθηκαν ραμμένοι στα ρούχα του Λάντεν, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο ηγέτης της αλ Κάιντα ήταν έτοιμος για τα πάντα, ακόμη και για την επιδρομή στο κρησφύγετό του.

