Στο θέμα των αυτοκτονιών που στην Κρήτη τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα αναφέρεται με δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης.
Οι επιστημονικές έρευνες, αναφέρει ο βουλευτής, δείχνουν ότι τα άτομα παρασύρονται πιο εύκολα προς την αυτοκτονία όταν η κοινωνία χάνει την ισορροπία της και περιπίπτει σε καταστάσεις «ανομίας».
«Κοινωνική ανομία υπάρχει όταν ελαττώνεται ή χάνεται ο βαθμός στον οποίο τα άτομα έχουν την αίσθηση ότι ανήκουν στη συλλογικότητα επειδή λόγου χάρη έχει χαθεί κάθε μορφή αλληλεγγύης και όταν χάνεται ο βαθμός στον οποίο οι ενέργειες και οι επιθυμίες των ατόμων βρίσκονται υπό τον έλεγχο ηθικών αξιών. Η ώρα πάντως έφτασε να συζητήσουμε σοβαρά για ένα φαινόμενο το οποίο συνεχώς επεκτείνεται» αναφέρει ο Ηρακλειώτης βουλευτής.

