Δύο νεαρής ηλικίας άτομα αναζητά η Αστυνομία για μία νέα ληστεία που σημειώθηκε χθες ένα τέταρτο πριν από τις 6 το πρωί σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.

Τα χαρακτηριστικά των δύο δραστών ηλικίας περίπου 20 ετών είναι καταγεγραμμένα με σαφήνεια στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ενώ δεν είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κι εφόσον πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν είναι πολύ πιθανόν να τα αναγνωρίσει ο υπάλληλος του πρατηρίου που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους. Εκτιμάται ότι οι δύο νεαροί, οι οποίοι είναι μάλλον τοξικομανείς, έχουν διαπράξει κι άλλες ληστείες το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο, κυρίως σε ψιλικατζίδικα της πόλης.

Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Νίκος Ξενάκης, ο υπάλληλός του τον ενημέρωσε λίγη ώρα μετά που έφυγαν οι δράστες.

«Από ένα γειτονικό στενό ήρθαν στο πρατήριο δύο νεαροί, οι οποίοι ήθελαν να βάλουν βενζίνη σε ένα πλαστικό μπουκάλι. Όταν ο υπάλληλος πήγε να βρει ένα μπουκάλι για να τους εξυπηρετήσει, τον πλησίασαν και του είπαν ληστεία, φέρε μας τα χρήματα, ενώ του ακούμπησαν κι ένα αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη. Ο άνθρωπος τους είπε ότι δεν έχει χρήματα μαζί του, γιατί η επιχείρηση δουλεύει με αυτόματο πωλητή. Μαζί του είχε περίπου 200 ευρώ σε ψιλά τα οποία και τους έδωσε, ενώ οι δράστες έφυγαν με τα πόδια ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο. Ο ένας είχε μαζί του ένα μαχαίρι και ο δεύτερος ένα σφυρί»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ληστές μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν πολύ αδύνατοι και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγράψει το πρόσωπό και τις κινήσεις τους.