Ο αθλητικός όμιλος «Μινόαν Καμπ» διοργανώνει σήμερα (9 π.μ. -3 μ.μ.) διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα τετραπλού ή αλλιώς 4-CROSS στη νέα του χωμάτινη πίστα στο πάρκινγκ του Παγκρητίου Σταδίου .

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και θα είναι πρωτόγνωρος για την Κρήτη αφού έως σήμερα στην Ελλάδα αυτοί οι αγώνες διεξάγονται σε ορεινές περιοχές.

Ο σύλλογός καλεί με ανακοίνωσή του όλους τους Ηρακλειώτες να απολαύσουν από κοντά το θέαμα που θα προσφέρουν μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες.

Η είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη και οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν στα διαλείμματα του αγώνα να δοκιμάσουν και αυτοί τις ποδηλατικές τους ικανότητες στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες του συλλόγου.Το «Κάστρο»

Έντονη είναι η αγωνιστική δραστηριότητα για τους αθλητές του «Κάστρο» που παίρνουν μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις.

Η αρχή γίνεται αύριο με τον αγώνα ανάβασης στον Πρινέ Ρεθύμνου στον οποίο θα συμμετάσχουν αρκετοί αθλητές του τοπικού συλλόγου.

Την ερχόμενη Τρίτη θα αναχωρήσει για τα Γιάννινα η αποστολή του «Κάστρο» που θα λάβει μέρος στον 17ο διεθνή γύρο Ελλάδας ο οποίος διεξάγεται σε πέντε ΕΤΑΠ από 13 – 17 Απριλίου. Η επαγγελματική ομάδα ΚΤΜ Μούρθια Κάστρο θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με τους Γιώργο και Απόστολο Μπούγλα, τον Σταύρο Παπαδημητράκη, τον Αλέξη Παπαδερό και τους Ισπανούς Μάρκος Γκαρσία, Χάιμε Ροβίρα.

Στον φετινό αγώνα (κατηγορίας Ανδρών Ελίτ και Νέων), θα συμμετάσχουν 20 ομάδες και κορυφαίοι αθλητές απ' όλο τον κόσμο. Οι χώρες στις οποίες είναι εγγεγραμμένες οι επαγγελματικές ομάδες είναι: Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Βουλγαρία,Τουρκία, Μαυροβούνιο, Χονγκ Κονγκ και Ελλάδα.Ποδηλατοδρομία

Το Kέντρο Ειδικών Παιδιών “Ο Αγιος Σπυρίδων”, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, το “Κάστρο” και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ρεθύμνου, συνδιοργανώνουν διήμερο ποδηλατικό αγώνα (μη ανταγωνιστικό) στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου, με σκοπό την προβολή και στήριξη του «Κέντρου».

Η «Ποδηλατοδρομία 200 χιλιομέτρων Αγάπης και Προσφοράς στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών - “Ο Άγιος Σπυρίδων”» πραγματοποιείται με την συμπλήρωση 35 χρόνων λειτουργίας και κοινωνικής του προσφοράς στα άτομα με αναπηρία.

Η εκδήλωση θα έχει αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι:

-Ηράκλειο, Αγία Βαρβάρα, Μοίρες, Ασήμι, Πύργος, Βιάννος (διανυκτέρευση την πρώτη μέρα)

- Βιάννος, Αρκαλοχώρι, Καστέλλι, Μοχός, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο.

Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Πρωτομαγιάς.

“Η συμμετοχή των αθλητών που θα διανύσουν όλη τη διαδρομή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 24 Απριλίου και ο αριθμός τους θα είναι περιορισμένος -προκειμένου να φιλοξενηθούν στη Βιάννο με χρηματική συμμετοχή 20 ευρώ (θα διατεθούν σε αυτό τον ιερό σκοπό). Για την όποια πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την κ. Κούμλα (Διοικητική Υπεύθυνη του «Κέντρου») στο τηλ. 6945 908721 και στο «Κέντρο» 2810 236987.Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ: 6970838779 Καμπαξής Σ., 6937240399 Ζησιμόπουλος Κ.”, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.