Στη Βουλή οδηγείται η πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου του δημοτικού ταμείου της Νεάπολης από το οποίο «έκαναν φτερά» σχεδόν 1 εκ ευρώ, αλλά τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών δεν έχουν παρέμβει προκειμένου να γίνει ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος, που απαιτείται στις περιπτώσεις αυτές.

Με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέτει τους αρμόδιους υπουργούς προ των ευθυνών τους και τους ζητά να απαντήσουν ευθέως τι πρόκειται να κάνουν προκειμένου να διαλευκανθεί το σκάνδαλο αυτό το οποίο έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία.

Ο βουλευτής στην ερώτηση του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η άμεση διαλεύκανσή του αναγκαία. Έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και ζητάει επιτακτικά απαντήσεις Εξαιτίας του θέματος δυσχεραίνεται το έργο του δήμου (προγραμματισμός, σχεδιασμός, υλοποίηση έργου) καθώς δεν διασφαλίζεται η διαφάνεια και η ορθή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης». Ο κ.Κριτσωτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς τους καλεί να απαντήσουν στο αν θα προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στον πρώην Δήμο Νεάπολης και για την απόδοση και τον καταλογισμό των ευθυνών όπου και σε όποιους υπάρχουν.Συνεχίζεται η έρευνα

Στο μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα του δημοτικού ταμείου του πρώην Δήμου Νεάπολης, το έλλειμμα του οποίου αυξάνεται συνεχώς καθώς εντοπίζονται νέα απλήρωτα χρέη. Αίσθηση έχει προκαλέσει η χαρακτηριστική αταξία του ταμείου, αφού τα εντάλματα είναι μπερδεμένα και χωρίς στοιχειώδη οργάνωση και τακτοποίηση. Μέσα σε αυτό το χάος προσπαθούν να βρουν άκρη οι υπάλληλοι και να ξεκαθαρίσουν ποιο είναι το ύψος των οφειλών, ποια είναι τα χρέη που εκκρεμούν και τι παρενέργειες έχει ο δήμος από την καθυστέρηση της πληρωμής τους. Όπως είναι γνωστό, ήδη έχουν εντοπιστεί απλήρωτες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ανεξόφλητα εντάλματα προμηθευτών, που εμφανίζονταν ως πληρωμένα. Η εξέλιξη αυτή δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου, το οποίο διερευνά η Δικαιοσύνη.