Του Γιάννη Ζωράκη

“Με συγκλονίζει η δυστυχία του κόσμου”

Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης


Τη στήριξή του για τα πολλαπλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες πλέον, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή εκδήλωση για την κάρτα του πολίτη, ο Σεβασμιότατος απαντώντας σε ερωτήσεις έκανε αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω οικονομικής κρίσης.

«Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση και τρομάζω με τις ανάγκες των ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ειρηναίος και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι έχουν μεγάλη οδύνη και αγωνία για τα προβλήματα που τους κατακλύζουν. Δεν ξέρω αν θα μεγαλώσει το κύμα των αναγκών, ωστόσο η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί. Βέβαια δυστυχώς, η Εκκλησία δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα και κανείς δεν μπορεί. Όμως όσο μπορεί η Εκκλησία προσφέρει κι ό,τι μπορούμε διαθέτουμε».

Αναφορές έκανε επίσης ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος στις ανάγκες ορισμένων ανθρώπων που αναζητούν πλέον τρόφιμα στα σκουπίδια.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν την αξιοπρέπεια τους και να διαβιούν σωστά» υποστήριξε ο σεβασμιότατος και πρόσθεσε:

«Τα διάφορα συσσίτια ίσως αποτελούν μιας μορφής λύση αν και οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες. Όμως προσπαθούμε και καλούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους να μην αναζητούν τροφή στα σκουπίδια κι επιχειρούμε όσο μπορούμε να τους βοηθήσουμε».Εκδήλωση

Πρόσκληση σε όλους τους πιστούς απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος να παρευρεθούν στην αυριανή εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 7.00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης αναφορικά με την «Κάρτα του πολίτη» και στόχο έχει την ενημέρωση όλων για το συγκεκριμένο θέμα.

«Η κάρτα αυτή από πολλούς συνανθρώπους μας θεωρείται ότι θα επιφέρει ριζικές αλλαγές και θα προσβάλει την προστασία των προσωπικών δεδομένων» ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Σεβασμιότατος χθες, διευκρινίζοντας ωστόσο:

«Θεωρούμε όμως πως στη ζωή δεν πρέπει να βιαζόμαστε αλλά να ενημερωνόμαστε. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε την Κυριακή την εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 7.00 το απόγευμα, όπου θα μας μιλήσει ο ειδικός επί του θέματος καθηγητής κ. Γιαννακουδάκης. Πιστεύουμε πως είναι χρέος των συνανθρώπων μας να ενημερώνονται και να μην παρασύρονται. Γι’ αυτό τους καλούμε να ενημερωθούν και να γνωρίσουν ακριβώς τι είναι η κάρτα του πολίτη. Στη συνέχεια κι αφού έχουμε ακούσει την αλήθεια και η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα τοποθετηθεί γύρω από το θέμα».

Ο σεβασμιότατος επίσης επέμεινε στο γεγονός πως η Ιερά Αρχιεπισκοπή επιθυμεί με ειρήνη να προσεγγίσει το συγκεκριμένο ζήτημα και να γνωρίσει όλες τις πτυχές του, προτού πάρει την οποιαδήποτε θέση.