«Ζεστό» χρήμα για την προώθηση τριών σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ρήγα, ο οποίος υπέγραψε τη διάθεση μιας δαπάνης που ξεπερνά τα το ένα εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ.Κεγκέρογλου, υπογράφηκαν 500.000 ευρώ της 1ης δόσης από τις τρεις που υποσχέθηκε ο υφυπουργός κ. Ρήγας προκειμένου να καταβληθεί το υπόλοιπο 1 εκατ. 700 χιλιάδες για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Παράλληλα εκταμιεύθηκε χθες το ποσό των 263.500? ως 1η δόση για τη μελέτη επέκτασης του Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, κατατέθηκαν 400.000? έναντι οφειλών του ΟΑΝΑΚ προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία πλειστηριασμού του ακινήτου και ταυτόχρονα προχωρεί η διαδικασία για καταβολή οφειλόμενων στους εργαζόμενους.

Ο κ. Κεγκέρογλου σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, σημειώνει ότι «είναι θετικό που μέσα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο προχωρούν ορισμένα σημαντικά θέματα για το Ηράκλειο όπως η επέκταση του Βενιζελείου Νοσοκομείου και η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου αλλά κλείνουν και εκκρεμότητες που αφορούν οφειλές σε τρίτους και καθυστερούμενες αμοιβές εργαζομένων» .