Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Απειλούν να κλείσουν τα αεροδρόμια τις μέρες του Πάσχα!

Την Τετάρτη 13 Απριλίου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την απεργία ή όχι των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για την πραγματοποίηση της οποίας έχει προειδοποιήσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα από το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΥΠΑ στο Ηράκλειο τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναμένεται να καταβληθούν οι υπερωρίες του Δεκέμβρη, του Ιανουαρίου και του Φλεβάρη. «Πρόκειται για υπερωρίες (νυχτερινά) και εξαιρέσιμα (εργασία το σαββατοκύριακο) τριών μηνών που δεν έχουμε πληρωθεί» ανέφερε το στέλεχος της ΥΠΑ

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, ακόμη και απεργία να μην πραγματοποιηθεί υπάρχει η σκέψη να γίνει επίσχεση εργασίας, να εργάζονται δηλαδή οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας από το πρωί μέχρι και τις δέκα το βράδυ, το ωράριο δηλαδή εργασίας το οποίο πληρώνονται.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ δεν έχουν πληρωθεί ακόμα δεδουλευμένες έκτακτες αμοιβές, εξαιρέσιμες και αργίες από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο.

Η ΟΣΥΠΑ κάνει λόγο για χρωστούμενα σε κάθε εργαζόμενο που είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα.

Η ΟΣΥΠΑ έστειλε τελεσίγραφο στο υπουργείο Οικονομικών που “ορίζει” να καταβληθούν τα χρωστούμενα εως την επόμενη εβδομάδα.

Αλλιώς προειδοποιεί πως από τις 15 Απριλίου, δηλαδή την Παρασκευή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, προχωρεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις που ουσιαστικά θα καθηλώσει τα αεροπλάνα στα αεροδρόμια και θα σημάνει και τεράστια ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες του Πάσχα αλλά και σημαντικότατο πλήγμα στον τουρισμό με την έναρξη της σεζόν.