Του Γιάννη Ζωράκη

Στην τελική ευθεία οδηγείται πλέον στο Ηράκλειο η ίδρυση του πρώτου πολυμετοχικού καταστήματος από τους εμπόρους όλης της Κρήτης.

Μετά από πολλαπλές διαδικασίες διάρκειας ενός έτους, οι έμποροι βρίσκονται ένα βήμα πριν την δημιουργία του δικού τους εμπορικού. Οι σκέψεις ήδη από πέρυσι σχετίζονταν με την ίδρυση ενός καταστήματος Outlet κι όπως όλα δείχνουν, Outlet κατάστημα θα είναι αυτό που θα δημιουργηθεί.

Οι χώροι που συζητώνται για την ίδρυση του είναι πολλοί, αλλά μη ανακοινώσιμοι προς το παρόν. Αυτό που ανακοινώνουν ωστόσο οι έμποροι της Κρήτης είναι πως όπου κι αν δημιουργηθεί το κατάστημα τύπου Outlet, θα είναι αρκετά μεγάλο και θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως στόχος της εταιρίας πλέον Παγκρήτια Ένωση Εμπόρων Α.Ε., είναι όχι μόνο να πουλά μέσα από το συγκεκριμένο κατάστημα προϊόντα τύπου stock από επιχειρήσεις του Ηρακλείου, αλλά και να προμηθεύεται προϊόντα stock από κάθε αγορά.

«Η δημιουργία του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου θα προχωρήσει στην τελική τους φάση τις διαδικασίες δημιουργίας του καταστήματος stock» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης και τονίζει:

«Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες, να απαντήσουμε στις απαιτήσει για φθηνά αλλά ποιοτικά προϊόντα και να δώσουμε επίσης τη δική μας απάντηση στις πολυεθνικές, κερδίζοντας ξανά μερίδια αγοράς από ανθρώπους του τόπου μας για τον τόπο μας».



Γενική Συνέλευση Μετόχων

Γενική Συνέλευση για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου πρόκειται να πραγματοποιήσει η Παγκρήτια Ένωση Εμπόρων Α.Ε. στις 27 Απριλίου στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Εκτός από την εκλογή συμβουλίου, πρόκειται να γίνει ενημέρωση για την πορεία της εταιρίας, να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και να συζητηθούν οι λοιπές διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Οι μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία πρέπει σύμφωνα με το νόμο να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ή τα αποδεικτικά καταθέσεων στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ή σε οποιαδήποτε στην Ελλάδα Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία.



Διαπραγματευτική ικανότητα

Την ικανότητα τους να πετυχαίνουν πολύ καλύτερες τιμές από την αγορά προϊόντων μέσω της εταιρίας πρόκειται να εκμεταλλευτούν οι έμποροι όλης της Κρήτης που είναι μέτοχοι της Παγκρήτιας Ένωσης Εμπόρων Α.Ε.

Οι κυρίαρχες σκέψεις είναι να πραγματοποιούνται μαζικές παραγγελίες αγορών και κατά συνέπεια να επιτυγχάνονται πολύ καλύτερες τιμές σε όλα τα επίπεδα.

«Η εταιρία αποτελεί ένα μέσο για να μπορέσουμε εκτός από χαμηλές τιμές σε επίπεδα stock να επιτύχουμε και χαμηλές ή ανταγωνιστικές τιμές σε επίπεδο τοπικών καταστημάτων της Κρήτης» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης και προσθέτει:

«Θεωρούμε πως είναι ένα μέσο να αντιμετωπίσουμε την αρνητική συγκυρία, αλλά και να καταφέρουμε να επιτύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και της αγοράς γενικότερα».



Σε όλη την Κρήτη

Στο Ηράκλειο αναμένεται να δημιουργηθεί το πρώτο κατάστημα Outlet της εταιρίας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει ως το τέλος Απριλίου.

Στόχος ωστόσο της εταιρίας είναι να μη σταματήσει η διαδικασία στο Ηράκλειο, αλλά να δημιουργηθούν τρία ακόμα καταστήματα Outlet της εταιρίας στην έδρα κάθε νομού.