Ταλαιπωρήθηκαν χθες το απόγευμα οι επιβάτες της χθεσινής πτήσης των 5.30 από την Αθήνα με προορισμό το Ηράκλειο. Οι καιρικές συνθήκες (άνεμος, βροχόπτωση) δεν επέτρεψαν την προσγείωση του αεροπλάνου στο διάδρομο του «Νίκος Καζαντζάκης» με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να γυρίσει και πάλι πίσω στο «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα.

Σύμφωνα με τον αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου Ηρακλείου ο κυβερνήτης του αεροσκάφους λόγω της χαμηλής ορατότητας που οφειλόταν στις κακές καιρικές συνθήκες δεν είδε το διάδρομο προσγείωσης φτάνοντας σε συγκεκριμένο ύψος με αποτέλεσμα να επιστρέψει και πάλι πίσω στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία συνηθισμένη διαδικασία σύμφωνα με τους αερολιμενικούς, η οποία γίνεται για λόγους ασφαλείας της πτήσης και των επιβατών.



«Δεμένα τα πλοία»

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπλεαν χθες στο κρητικό πέλαγος δεν επέτρεψαν τον απόπλου τον πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου για τον Πειραιά. «Δεμένα» στο λιμάνι βρίσκονταν λόγω απαγορευτικού απόπλου που ισχύει μέχρι τις 6 το πρωί το «Κρήτη 2», το «Κνωσός Παλάς», ενώ το πλοίο «Πρέβελη» που είχε προορισμό το Ηράκλειο έμεινε «δεμένο» στο λιμάνι της Μήλου.