Με 45 ομάδες και 4.000 καρναβαλιστές

Η παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού


Περισσότερες από 45 ομάδες και 4.000 Καρναβαλιστές θα λάβουν μέρος στη μεγάλη παρέλαση του Καστρινού Καρναβαλιού 2011.

Χθες, συναντήθηκαν η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων και οι εκπρόσωποι των ομάδων προκειμένου να γίνει η κλήρωση για την σειρά εμφάνισης των ομάδων στην Καρναβαλική Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

Η σειρά των ομάδων έχει ως εξής: Σούπερ Χοιρόουζ, Πάμε σαν άλλοτε, Φιλοξενούμενη ομάδα δήμου Ρεθύμνου, Φιλοξενούμενη ομάδα δήμου Μινώα, Πανωασιτιανιά μασκαρέματα, Πρόσκοποι, Τα μικρά παπάκια Monster Chefs, Λεφτά υπάρχουνε, Γραβάται γιατί χανόμαστε, Rossi By Eurogeka, Καστρινοί chef, Δεν είμαστε τα πιόνια κανενός, Χούλα-Χου, Τα φαντασματάκια, Το δάσος των ταρακούνα, ουτοπικοί σοκολατοποιοί, Ομάδα ονειροπόλων, Εμείς... οι αισιοδοξότατοι, ΖΟΡΟικοι, Τσαλαβουτώντας, Ροκ Σταρ, Τουρίστες, Λίζα μπανάνα, Μαθητές του χθες-του σήμερα-του αύριο, Happy Life, Δαφνιανό κρασί-Προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα, Νοικοκυρές σε απόγνωση, Να φύγετε να πάτε αλλού, Μην τα βάφεις μαύρα, Καμήλα και καμηλιέρηδες, Κλάψ’τα Ελλάδα Η επανάσταση της κατσαρόλας, Τα ευρώ κάναν φτερά, Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, Don’t worry be smiley, Τα ζιζάννεια στη χώρα των θαυμάτων, Ράδιο Αρβύλα, Θα καταρρεύσω, Παραμυθοσαλάτα, Σκακιστείτε για χανόμαστε, Αδέσποτοι συγκάτοικοι σε αυτή την πόλη, Πείνα-γκουΐνι, Τρόικα, Πρασσειν άλογα, Η χώρα της λησμονιάς, Καρνίβαλοι, Φοβού τους ΔαΝαούς και δώρα φερνΤας, Αρτοποιείο η Ελλάς, Άμπελος, Μας κάναν την ζωή ποδήλατο.



Το Ηράκλειο από σήμερα στο ρυθμό του “Καστρινού Καρναβαλιού”

Το έναυσμα των εκδηλώσεων του «Καστρινού Καρναβαλιού 2011» δίνεται σήμερα! Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξέφρενα πάρτυ, συναυλίες, κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού για μικρούς και για μεγάλους αλλά και τη μεγάλη παρέλαση με παραδοσιακές και σύγχρονες ομάδες καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου.

Σήμερα, το Καστρινό Καρναβάλι ξεκινά.

Το μεσημέρι, οι φιλαρμονικές ορχήστρες των Δήμων Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας ξεκινούν το πανηγύρι της Αποκριάς με τη χαρούμενη μουσική τους στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Ο παραδοσιακός «Τελάλης» με την παρέα του, ξυλοπόδαρους και μασκαράδες βγαίνει στα σοκάκια και τελαλίζει:

«Καστρινοί ε Καστρινοί ελάτε απόψε στις 8 στην Πλατεία Δημαρχείου θα γίνουν Πράματα και Θάματα!».

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ πραγματοποιείται μουσικοχορευτική παράσταση Tango Romance - Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του τάγκο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό απ’ το Μπουένος Άιρες στο Παρίσι, το Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Θα ακουστούν τραγούδια νοσταλγικά, αιώνια κι αληθινά πλημμυρισμένα από αυθεντικό συναίσθημα.

Αφήγηση: Γιώργος Χυντηράκης

Ερμηνεία: Γιώργος Ψαρουδάκης, Μιχάλης Κλώντζας και Λένα Χατζηγεωργίου.

Συνοδεύουν οι μουσικοί Μιχάλης Σπυριδάκης, Κατερίνα Ψαρουδάκη, Κώστας Παντερμαράκης, Κώστας Μπαλαμούτσος και Ευγενία Ψαρουδάκη.

Χορεύει: Η ομάδα χορού του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα, στις 6 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου ανεβαίνει Παράσταση Μουσικού Παραμυθιού με τίτλο «Ο Λύκος ξαναγύρισε».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την παράσταση ανεβάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”.

Αποκριάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δ\νση : Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Επίσης, στις 7 το απόγευμα στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται Ελληνικό Θέατρο Σκιών του ΑΘΩ ΔΑΝΕΛΛΗ με ελεύθερη είσοδο.

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στην πλατεία του Δημαρχείου θα γίνει συναυλία με τους SA.LA.TA the band.



Ολη η πόλη μια παρέα την Τσικνοπέμπτη και μετά κρητική καντάδα

Την ερχόμενη Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, Τσικνοπέμπτη, θα υπάρχουν τσικνίσματα στους δρόμους, χορός, τραγούδι και χιλιάδες μεταμφιεσμένοι στο κέντρο της πόλης.

Στις 5 το απόγευμα ανάβουν οι ψησταριές στο κέντρο της πόλης. Η τσίκνα ανεβαίνει μαζί και το κέφι των Ηρακλειωτών που ξεχύνονται στους δρόμους.

Η ένταση της μουσικής δυναμώνει και στις ψησταριές κερνούν μεζέδες, αναψυκτικά και κρασί.

«Όλη η πόλη μια παρέα»

Ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

«Αποκριάτικη Καντάδα» στους δρόμους και τις πλατείες

της παλιάς πόλης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Στις 7 το βράδυ ξεκινάνε από το Δημαρχείο Ηρακλείου Χορωδίες, ωδεία, ομάδες τραγουδιστών, το Μουσικό Γυμνάσιο και οι Κρήτες Καλλιτέχνες για την Καστρινή Καντάδα στους δρόμους της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος κερνά ρακί και μεζέδες.

Θα ακολουθήσει ΜΑΣΚΕ PARTY ΟΜΑΔΩΝ.

Το βράδυ στις 10.30 μ.μ. στο CLUB ΣΑΠΟΥΝΙ θα γίνει το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι των Ομάδων που συμμετέχουν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και στην παρέλαση.

Οργάνωση: ΧΟΙΡΟΚΙΝΗΤΟΙ.



Αύριο το παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Αύριο, Kυριακή 20 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται το καρναβάλι των παιδιών

& το 2ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού.

Μικρά και μεγάλα παιδιά με τις αποκριάτικες στολές τους ή και μόνο την μάσκα τους πρέπει να είναι στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου.

Στις 11:00 η παρέλαση ξεκινά με τη φιλαρμονική, τα πανό, τα λάβαρα, τις καραμούζες και τις σφυρίχτρες για μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τελικό προορισμό την Πλατεία Ελευθερίας.

Οι ομάδες των παιδιών από 9 έως 12 ετών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 2ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού θα περάσουν στον περιφραγμένο χώρο της Πλατείας.

Τους περιμένουν γρίφοι, δοκιμασίες, παιχνίδια και δώρα στους νικητές και σε όσους συμμετέχουν.

Παρουσιάζει ο Γιώργος Τσιχλάκης.

Διοργανώνει η ομάδα “Χοιρονίνητοι”.

Τα άλλα παιδιά, μικρά και μεγάλα, θα προχωρήσουν προς τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, την Πλατεία Δασκαλογιάννη, την Πλατεία Λιονταριών και τους γύρω χώρους που θα έχουν μεταμορφωθεί σε έναν απέραντο παιχνιδότοπο. Οι πρόσκοποι τα περιμένουν.

Θα γίνουν τσουβαλοδρομίες, αβγοδρομίες, μουτζουρώματα, face painting και πολλά άλλα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια.

Στους δρόμους δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα και στο παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού ο Δήμος κερνάει αναψυκτικά και γλυκά.

Σημείωση

Παιδιά 9-12 ετών που θέλουν να πάρουν μέρος στο παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6973096429 και στο κιόσκι του Καστρινού Καρναβαλιού στα Λιοντάρια.