Mία και σήμερα έμεινε για το μεγάλο τοπικό ντέρμπι της Γʼ Εθνικής.

Ο Εργοτέλης στις 5 μ.μ. στο “Λίντο” υποδέχεται το “Ηράκλειο” σʼ ένα ματς που θα σπάσει καρδιές αν κρίνουμε τη μεταξύ τους μονομαχία στον αʼ γύρο που έληξε στην παράταση 80-73 (κ.α. 60-66) υπέρ του “Ηράκλειο”.

Τώρα, 16η αγωνιστική, ο τυπικά γηπεδούχος Εργοτέλης, με 22 βαθμούς, έχοντας 7 νίκες και 8 ήττες, δύο εξ αυτών συνεχόμενες σε ισάριθμες αγωνιστικές, θέλει τη νίκη για να βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη το “Ηράκλειο” είναι μόνο πρώτο στην κατηγορία με 29 β. έχοντας 14 νίκες και μόλις μία ήττα.

Το εντυπωσιακό αυτό σερί του δεν θέλει να το διακόψει και επίσης να αποσπαστεί από τον έναν εκ των δύο που τον κυνηγάνε για την άνοδο. Μπορεί να είναι ο Φιλαθλητικός, μπορεί και η Ένωση Ιλίου, εξαρτάται το ποιος θα κερδίσει στην αυριανή μεταξύ τους μονομαχία. Οι δύο προπονητές κ. Μακράκης-Δημητριάδης, φίλοι από παλιά, έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους και περιμένουν τις ομάδες τους να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και τους φιλάθλους να δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Λόγω ιώσεων και τραυματισμών, περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίζει το “Ηράκλειο” που δεν θα έχει τον Στεφανάκη ο οποίος έχει κάταγμα στο χέρι του.

Διαιτητές θα είναι οι κ. Παπαγιαννόπουλος-Ιατρού (κομ. Γιαννακουδάκης). Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Ιωνικός Ν.Φ.-Λιβαδειά

Χαλκίδα-Αργοναύτης

Π. Φάληρο-Έξω Παναγίτσα

Παπαδός-Ψυχικό

Ίκαρος Ι.-Σπόρτιγκ

Φιλαθλητικός-Ένωση Ιλ.