Της Κατερίνας Μυλωνά

Με ημίμετρα προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να... μπαλώσει τα κενά στον προϋπολογισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

Χθες, δεύτερη μέρα των κινητοποιήσεων του πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων, μέλη του προσωπικού του ΕΛΚΕΘΕ συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του γραφείου του υφυπουργού, Ιωάννη Πανάρετο.

Έλαβαν τη δέσμευση ότι θα δοθεί στο ΕΛΚΕΘΕ το 50% περίπου της τακτικής του επιχορήγησης προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Μανώλης Στεφανάκης, τονίζει στην «Π» πως αν τα χρήματα δεν καταβληθούν ως τις 28 Φεβρουαρίου, τότε το ΕΛΚΕΘΕ δε θα μπορεί να πληρώσει το ΙΚΑ των εργαζομένων!

Στη συνάντηση στο υπουργείο, οι εργαζόμενοι τόνισαν πως ο προϋπολογισμός του ΕΛΚΕΘΕ είναι τελείως ελλειμματικός και με τη λύση που δίνεται, το πρόβλημα, απλώς, μετατίθεται πέντε μήνες αργότερα.

Χθες, οι εργαζόμενοι του κέντρου πραγματοποίησαν στάση εργασίας ενώ περίπου 250 μέλη του επιστημονικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.