Μεθόδους του παρελθόντος «επιστρατεύουν» εκ νέου οι επίδοξοι ληστές για να εξασφαλίσουν το …μεροκάματο. Στήνουν «παγίδες» στους δρόμους, εξαναγκάζοντας τους διερχόμενους οδηγούς να ακινητοποιήσουν το όχημα τους προκειμένου να απομακρύνουν το εμπόδιο με αποτέλεσμα να πέφτουν στη …φάκα.

Στο παρελθόν ουκ ολίγα ήταν τα περιστατικά ληστειών που είχαν καταγραφεί στο νομό Ηρακλείου. Οι δράστες άλλοτε τοποθετούσαν στο δρόμο κορμούς ξύλων, άλλοτε προσποιούνταν ότι το αυτοκίνητο τους είχε υποστεί βλάβη ή ότι έχουν πέσει θύμα τροχαίου, ζητώντας βοήθεια.

Κάπως έτσι ενήργησαν και οι δράστες της προχθεσινής ληστείας στον επαρχιακό δρόμο του Αγίου Θωμά με θύμα έναν 67χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος είναι πλανόδιος πωλητής γλυκών.

Το περιστατικό σημειώθηκε απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 67χρονος είχε σταματήσει με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο στον Άγιο Θωμά προκειμένου να πουλήσει γαλακτομπούρεκα. Έκανε κάποιες εισπράξεις και συνέχισε το δρομολόγιο για το επόμενο χωριό.

Κάποια στιγμή στη διαδρομή διαπίστωσε ότι στη μέση του οδοστρώματος υπήρχε ένα πλέγμα σε όρθια θέση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω με το αυτοκίνητο του. Όπως ήταν φυσικό, σταμάτησε προκειμένου να κατέβει και να απομακρύνει το εμπόδιο.

Ο άνθρωπος υπέστη σοκ όταν ξαφνικά αντίκρισε δύο κουκουλοφόρους με ξύλα στα χέρια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άρχισαν να τον χτυπούν μέχρι που απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ο 67χρονος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά, ακόμα όμως δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τον βρήκε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιες υπόνοιες κατά συγκεκριμένων προσώπων από την ευρύτερη περιοχή και τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνουν σχετικές έρευνες σε βάρος τους.