Η τελική έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη συμφωνία δήμου Ηρακλείου και Μινωικών Γραμμών για το κτίριο ΑΘΗΝΑ. Στην τεχνική συνάντηση των δικηγόρων των δύο πλευρών που έγινε υπό τον αντιδήμαρχο κ.Περυσινάκη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το συγκρότημα, τις δεσμεύσεις που υπάρχουν, τα μισθώματα κλπ.

“Το κτίριο είναι καθαρό από δεσμεύσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλά εμείς χρειαζόμαστε μια έκθεση των Ορκωτών Εκτιμητών” είπε στην “Π” ο κ.Περυσινάκης που τόνισε ότι εκ του νόμου δεν καλύπτεται από την έκθεση των ορκωτών λογιστών (ΣΟΛ).

‘Θα μιλήσουμε τη Δευτέρα με το ΣΟΕ για να ζητήσουμε μια έκθεση. Με βάση αυτή θα γίνει και η τελική διαπραγμάτευση. Από την τιμή που θα μας δώσει το ΣΟΕ και κάτω’ ανέφερε ο κ.Περυσινάκης.

Η συζήτηση με τις “Μινωικές” ξεκίνησε πριν 5 χρόνια και είχε προχωρήσει αρκετά, αλλά ξαφνικά επί υπουργίας Γ.Βουλγαράκη μπήκε στην…μέση το υπουργείο Πολιτισμού το οποίο διεκδίκησε το κτίριο. Φυσικά δεν έγινε απολύτως τίποτα, το ενδιαφέρον ατόνισε και τώρα που το υπουργείο έχει πει κι επίσημα ότι δεν ενδιαφέρεται ο δήμος επανέρχεται…

Ο δήμαρχος συχνά επαναλαμβάνει ότι «το κτιριακό συγκρότημα "Αθηνά" παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δήμο Ηρακλείου, αφού, πλέον της ιστορικής για την πόλη σημασίας του, προτείνεται από το μελετητή του Ανατολικού Πολεοδομικού Κέντρου ως κτίριο στέγασης των κεντρικών λειτουργιών του δήμου».

Το κτίριο που είναι μερικώς διατηρητέο, αν συμπληρωθεί με ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, μπορεί να εκφράσει λειτουργικά και μορφολογικά την εποχή μας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να ενσωματώσει, να προστατεύσει και να αναδείξει τα διατηρητέα κτίσματα του ιστορικού εργοστασίου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι το συγκρότημα είναι από τα σύγχρονα ιστορικά κτίρια του Ηρακλείου, αφού εκεί γεννήθηκε ο μεγάλος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.