Η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Καλαμάρη "Από Έλενα... Ελένη" θα γίνει αύριο, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ στο καφέ Avant Garde (Θεοτοκόπουλου 26).

Πρόκειται για την πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Ελένης Καλαμάρη. Το βιβλίο, που ήδη από τον Νοέμβριο γνωρίζει τεράστια επιτυχία και έχει πραγματοποιήσει την τρίτη κατά σειρά έκδοσή του, αναφέρεται στην πραγματική ιστορία της συγγραφέως και τον αγώνα της κατά του καρκίνου, τις εμπειρίες της κατά την διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής, τις αντιδράσεις που συνάντησε στο οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον, την στοργή με την οποία την αγκάλιασαν ορισμένοι αλλά και την απόρριψη που δοκίμασε από κάποιους άλλους.

Με γλώσσα λιτή και απέριττη, χωρίς εμπάθειες και υπερβολές, η Ελένη Καλαμάρη καταθέτει την ίδια της την ψυχή, ομολογώντας την ακράδαντη πίστη της στην αξία της ανθρώπινης ύπαρξης, της ελπίδας και της ανθρωπιάς. Καταφέρνει να εμφυσήσει στον αναγνώστη θάρρος και αισιοδοξία, αγάπη για το "ακριβό" θείο δώρο που λέγεται ζωή, προτάσσει το ψυχικό σθένος και την "αειθαλή" ελπίδα ως μόνη πηγή εσωτερικής δύναμης και μεγαλοσύνης, χωρίς ποτέ να λησμονεί να ομολογεί ένα ειλικρινές "ευχαριστώ" στον Δημιουργό που της έδωσε πνοή ζωής.

Ακόμη, με το παράδειγμά της διδάσκει τους συνανθρώπους της πώς να μάχονται για τα πιστεύω τους, πώς να κρατούν άσβεστη την ελπίδα και την αισιοδοξία τους, πώς να εκτιμούν όσα έχουν και να παλεύουν για αυτά που ποθούν.

Ένα γενναίο βιβλίο, από μια γενναία γυναίκα, σ' έναν κόσμο άτολμο και λιπόψυχο!