Στην τελική φάση βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις του δήμου Ηρακλείου με τις Μινωικές Γραμμές για το συγκρότημα “ΑΘΗΝΑ” καθώς στη Λότζια, μετά και το πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού, είναι αποφασισμένοι να το αγοράσουν.

Σε πολιτικό επίπεδο η συμφωνία πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά απομένει να συμφωνηθεί και το τίμημα το οποίο όλα δείχνουν ότι θα κινηθεί γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα θα γίνει συνάντηση των δικηγόρων του δήμου με τον δικηγόρο των «Μινωικών» κ.Στ.Μαρκογιαννάκη παρουσία όμως και του αντιδημάρχου κ.Περυσινάκη που έχει τις κατευθύνσεις από το δήμαρχο ο οποίος θεωρεί ότι το “ΑΘΗΝΑ” είναι το καταλληλότερο κτίριο (με τα 9 στρέμματα!) για να στεγάσει ο δήμος το σύνολο των υπηρεσιών του.