
Μικρής ευτυχώς έκτασης ήταν οι ζημιές που προκλήθηκαν από φωτιά μετά τη ρίψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού (μολότοφ) στα γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας με την επωνυμία «ΚΤΙΣΤΩΡ» στην οδό Μίνωος στην περιοχή της Θερίσου χθες στις 4 το πρωί.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες κινήθηκαν από την πλαϊνή πλευρά που βρίσκεται η πολυκατοικία κι αφού έσπασαν ένα τζάμι πέταξαν στο εσωτερικό του γραφείου τον εμπρηστικό μηχανισμό.
Η φωτιά φούντωσε πολύ γρήγορα, όμως η Πυροσβεστική και η Αστυνομία που ενημερώθηκαν σύντομα έφτασαν στο σημείο σε λίγα λεπτά κι έτσι ο χώρος δεν καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διαμένει σύμφωνα με πληροφορίες στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του συμβάντος.
Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ στο χώρο βρέθηκαν υπολείμματα από τα τμήματα της μολότοφ (κομμάτια από σπασμένο μπουκάλι, πανί) τα οποία θα σταλούν στη Δ.Ε.Ε
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές. Τα έργα που έχει αναλάβει αυτή την περίοδο είναι στο νομό Χανίων, όπου και στρέφεται σε πρώτη φάση η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας.
Κι αυτό διότι όπως είπε στην «Π» αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στη διάρκεια κατασκευής έργου σε περιοχή του νομού Χανίων είχαν προκληθεί αντιδράσεις από άτομα που αντιδρούσαν και δεν ήθελαν τη δημιουργία του στην περιοχή τους.
Άνδρες της Υ.Α Ηρακλείου αναζητούν το υλικό από κάμερες από όλες τις διαδρομές που μπορεί να πέρασαν οι δράστες.
Διάρρηξη
Ανυπολόγιστη είναι μέχρι στιγμής η αξία των αντικειμένων που έκλεψαν άγνωστοι από εταιρεία γενικού εμπορίου στην περιοχή Αγάκου Μετόχι. Οι κλέφτες που ήξεραν πως να δράσουν έχοντας καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο, αφαίρεσαν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη προικός και άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ανήκει σε δύο αδέρφια, εκ των οποίων το ένα αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Γερμανία. Ο δεύτερος αδερφός ήταν αυτός που χθες το πρωί φθάνοντας στην εταιρεία διαπίστωσε ότι το ακριβό εμπόρευμα είχε κάνει «φτερά».
Οι δράστες αφού έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού για να τους απενεργοποιήσουν, παραβίασαν ένα πλαϊνό παράθυρο. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες βρισκόμενοι στον εξωτερικό χώρο κινήθηκαν προς την κύρια είσοδο και στη συνέχεια άνοιξαν την πόρτα μία μεγάλης αυλής με σκοπό να μπει μεγάλο όχημα στο οποίο φόρτωσαν τα κλεμμένα και εξαφανίστηκαν.

