Την αντίθεσή της σε κάθε νέο αντεργατικό μέτρο εκφράζει η ΓΣΕΕ με την 24ωρη Γενική Απεργία στις 15 Δεκεμβρίου και αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση σ' αυτές τις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές.

"Ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της "τρόικας" στη χώρα μας, αναζωπυρώνονται τα σενάρια για νέα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, λόγω διεύρυνσης του ελλείμματος. Ξεκαθαρίζουμε, για ακόμα μια φορά, τόσο προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και δεν θα ανεχθούν την παράταση, πόσω μάλλον την επαύξηση των περικοπών, της λιτότητας, της κατάργησης των ΔΕΚΟ, των απολύσεων και κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων.

Για την απόκρουση και ακύρωση αυτών των πολιτικών, έχει ήδη εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία, για την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010. Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.