Μεγάλος νικητής των εκλογών της Κυριακής θα είναι η Κρήτη ήταν το μήνυμα που έστειλε από τις Αρχάνες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης επέλεξε να κλείσει τον προεκλογικό του αγώνα στις Αρχάνες, τον τόπο από όπου ξεκίνησε την πολιτική του πορεία ως δήμαρχος Αρχανών. Μία πορεία που πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ελληνική Βουλή για να φτάσει σήμερα στην διεκδίκηση της πρώτης εκλογής αιρετού περιφερειάρχη Κρήτης. Σε ένα έντονο συναισθηματικό κλίμα οι κάτοικοι των Αρχανών τον υποδέχτηκαν με την αγάπη και τη θέρμη που πάντα έδειχναν και δείχνουν στον Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ συχνά στη διάρκεια της ομιλίας του τον διέκοπταν με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Όμως και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης δεν έκρυψε την συναισθηματική του φόρτιση καλώντας τους Αρχανιώτες να του συμπαρασταθούν ώστε από το θαύμα των Αρχανών που όλοι μαζί πέτυχαν πριν μερικά χρόνια να καταφέρουν να κάνουν πράξη το θαύμα της Κρήτης.
«Μαζί έχουμε δώσει πολλές μάχες. Μαζί έχουμε καταφέρει πολλά.
Σήμερα αν θέλουμε να πάμε μπροστά, αν θέλουμε να ανατρέψουμε όλα αυτά που μας πληγώνουν, όλα αυτά που δεν μας αξίζουν, θα πρέπει να βασιστούμε πάνω σε αυτή την ενότητα. Πάνω σε αυτά που μας ενώνουν. Χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις, χωρίς πολίτες χρωματισμένους που θα διαχωρίζονται σε ημέτερους ή μη, αλλά με μια συμμαχία με όλους τους πολίτες της Κρήτης. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης για την Κρήτη μας.
Μια κοινωνία δημιουργίας και αλληλεγγύης, μια κοινωνία με αξίες και ιδανικά. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη σας και τη στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί κάναμε πράξη το «μικρό θαύμα των Αρχανών». Μαζί θα κάνουμε πράξη το μεγάλο θαύμα της Κρήτης. Δύναμή μου είστε όλοι εσείς. Όλοι οι Αρχανιώτες και όλες οι Αρχανιώτισσες. Στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη νικητής δεν θα είναι Το Ηράκλειο, το Λασίθι, το Ρέθυμνο ή τα Χανιά.
Νικητής θα είναι η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ» ήταν τα λόγια με τα οποία έκλεισε την ομιλία του ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Το ευρωπαϊκό προφίλ του Σταύρου Αρναουτάκη «δίνουν» ξένοι ευρωβουλευτές

Νικητή των εκλογών της Κυριακής χαρακτήρισαν τον Σταύρο Αρναουτάκη συνάδελφοι του στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μηνύματα τους αλλά και δημόσιες αναφορές τους σε τηλεοπτική εκπομπή. Τόσο ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Πολ Ρασμουσεν όσο και Έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές από όλες τις παρατάξεις μιλώντας για τον Σταύρο Αρναουτάκη αναφέρθηκαν στις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα την εργατικότητα αλλά και την εμπειρία του, που αποτελούν την σημαντικότερη παρακαταθήκη για τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης. Όπως είπαν ο Σταύρος Αρναουτάκης αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την περιφέρεια Κρήτης που θα δουλέψει με το ίδιο πάθος όπως έκανε και στο Ευρωκοινοβούλιο για τα θέματα του νησιού.

Πολ Ρασμούσεν
Πρόεδρος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
«Ως πρόεδρος της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής οικογένειας, εκφράζω τη στήριξη μου στον Σταύρο Αρναουτάκη ως υποψήφιό μας. Είναι τόσο ικανός, έκανε τόσο καλή δουλειά εδώ αποδεικνύοντας τις ικανότητες του. Πλήρη υποστήριξη λοιπόν στον Σταύρο Αρναουτάκη και στους άλλους υποψηφίους μας.»

Μ. Σουλτς
Πρόεδρος PASD Γερμανία
“Ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι ένας φίλος με τον οποίο συνεργάστηκα, επί σειρά ετών. Χάρη σε αυτόν έμαθα πολλά για την Κρήτη.Για την ιστορία αυτού του γοητευτικού νησιού και αλλά και για το παρόν του και για τα τρέχοντα προβλήματα του, καθώς και για τα οράματα του για την Κρήτη. Πιστεύω πως ο καλύτερος για αυτό το πολιτικό καθήκον στην περιφέρεια είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης.
Είναι αυτός που είναι ριζωμένος στην πατρίδα του, και με την ψυχή και με το σώμα του. Αγωνίζεται για τους συμπατριώτες του είτε από την Κρήτη, είτε από την Αθήνα, είτε από τις Βρυξέλλες. Ένας παθιασμένος σοσιαλιστής, που δίνει τα πάντα για τους πολίτες της πατρίδας του. Για αυτό του εύχομαι ολόψυχα, τόσο προσωπικά όσο και στο όνομα όλων των συναδέλφων εδώ καλή επιτυχία στις εκλογές”.

Σταύρος Λαμπρινίδης
«Είναι ένας χρόνος που έχει φύγει από το Ευρωκοινοβούλιο και ακόμα οι ευρωβουλευτές με ρωτάνε τι κάνει ο Σταύρος. Αυτό τα λέει όλα. Ήταν ένας ευρωβουλευτής με τεράστιο κύρος, με τεράστια εμπειρία, αλλά και απολύτως αγαπητός από όλους.
Δεν μπορείς να είσαι περιφερειάρχης στην Κρήτη και πολιτικός τέτοιου βεληνεκούς, χωρίς να έχεις τις προσβάσεις και το κύρος που έχει ο Σταύρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω πως αυτό το στοιχείο πάνω από όλα ίσως θα τον κάνει έναν εξαιρετικό περιφερειάρχη για την Κρήτη και έναν πολιτικό που κάνει την Κρήτη και την Ελλάδα περήφανη παντού.»\

Μ Κοππά
«Ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι η καλύτερη επιλογή για την Κρήτη. Γνωριστήκαμε εδώ στις Βρυξέλλες κατά την προηγούμενη θητεία. Ήταν από τους πιο δυναμικούς και τους πιο αξιόλογους συναδέλφους. Το ενδιαφέρον του για ό,τι είχε σχέση με την Ελλάδα και ειδικά για την Κρήτη ήταν συνεχές, ήταν έντονο και ήταν πάντα αποτελεσματικός σε ό,τι αναλάμβανε. Ήταν από τους συναδέλφους που σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων, σε επίπεδο παρουσίας και δυναμικότητας μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε μεγάλη εντύπωση όχι μόνο μεταξύ των Ελλήνων, αλλά μεταξύ του συνόλου της σοσιαλιστικής ομάδας. Πραγματικά του εύχομαι καλή επιτυχία στη μάχη που δίνει για την Κρήτη.»

Μ. Ταραμπέλλα
Βέλγιο
«Θέλω να απευθύνω έναν πολύ θερμό χαιρετισμό στον Σταύρο που τον είχα συνάδελφο στην Ευρωβουλή. Γνωρίζω πως υπήρξε δήμαρχος στο νησί της Κρήτης όπως και εγώ εδώ στο Βέλγιο.
Τώρα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, μία θέση που του ταιριάζει απόλυτα, και μπορείτε να είστε σίγουροι, οι πολίτες της Κρήτης μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα είναι ένας πολύ καλός εκπρόσωπος και θα σας υπερασπίζεται όπως είχε υπερασπιστεί το νησί του, μαχόμενος για την περιφερειακή ανάπτυξη και το νησί του.»

Αν Ποδηματά
«Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπήρξε ένας εξαιρετικός συνάδελφος, από τους πιο αποτελεσματικούς και αγαπητούς Έλληνες Ευρωβουλευτές. Ακόμα και σήμερα ενάμιση χρόνο μετά την κάθοδο του στις εθνικές εκλογές, είναι πάρα πολλοί οι συνάδελφοι που ρωτούν τι κάνει, πού βρίσκεται και με τι δραστηριοποιείται.
Έχει μία τεράστια εμπειρία και στα ευρωπαϊκά ζητήματα και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τοπική αυτοδιοίκηση και μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που υπάρχουν στο Ευρωκοινοβούλιο για την Κρήτη για να υπάρξει πραγματικά μια ουσιαστική περιφερειακή ανάπτυξη, για να αναπτυχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι περιφέρειες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε πρόσφατα και τώρα θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά. Ο Καλλικράτης είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία αλλά χρειάζεται εξαιρετικά ικανούς ανθρώπους για να μπορέσει να αποδώσει πλήρως τις δυνατότητες που έχει, και από αυτή την άποψη νομίζω ότι ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για την Κρήτη.»

Γ. Χατζημαρκάκης
Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπήρξε από τους καλύτερους συναδέλφους στην Ευρωβουλή τα τελευταία πέντε χρόνια στη θητεία που έκανε. Τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα, είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης δεν είναι ο καλός φίλος, είναι σαν αδελφός για μένα, γιατί δουλεύαμε εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο μαζί για την Κρήτη. Είναι ο Κρητίκαρος, ο λεβέντης Κρητικός, που έκανε τα πάντα για την Κρήτη και πιστεύω πως θα είναι πάρα πολύ καλός περιφερειάρχης για μία περιφέρεια που είναι παράδειγμα για όλο τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα. Θα ήθελα να συμβάλω και εγώ στο μεγάλο έργο που σίγουρα θα ολοκληρώσει ο Σταύρος Αρναουτάκης ως περιφερειάρχης. Πιστεύω πως η Κρήτη έχει να περιμένει πάρα πολλά από τον Σταύρο και πιστεύω πως μπορούμε μαζί, γιατί αρχίσαμε μαζί αυτή την πορεία, να κάνουμε την Κρήτη το νησί της υγείας και του περιβάλλοντος, το πράσινο νησί. Τον τουρισμό υγείας θα ήθελα ως στόχο να το περάσω ως μεγάλο μήνυμα, στους Κρητικούς ότι εκεί βρίσκονται οι μεγάλες δυνατότητες της σημερινής σύγχρονης Κρήτης”.

Κοστάνς Κρελ
Συντονίστρια Σοσιαλιστικής Ομάδας για την περιφερειακή πολιτική.
“Γνωρίζω τον Σταύρο εδώ και χρόνια. Δουλέψαμε μαζί στην Επιτροπή περιφερειακής ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προωθώντας μία αναπτυξιακή πολιτική για τις περιφέρειες . Συναντηθήκαμε αρκετές φορές και στην Κρήτη και έτσι έμαθα πόσα πολλά έχει κάνει εκεί για τους πολίτες σε ό,τι αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών της επαφής των πολιτών με το ευρωκοινοβούλιο αλλά και για την αξιοποίηση και την αποτελεσματική χρήση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων. Θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή για την Κρήτη και αν χρειαστεί τη βοήθεια της σοσιαλιστικής ομάδας εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο θα την έχει απολύτως”.