Το άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την Περιφέρεια Κρήτης, προανήγγειλε από το Ηράκλειο χθες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Πλακιωτάκης.
Στο πλαίσιο της καταληκτικής του ομιλίας πριν την Κυριακή των εκλογών, ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ενώπιον εκατοντάδων πολιτών οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους στο κινηματοθέατρο Αστόρια, πως ο δικός του αγώνας και των συνεργατών του «έχει μόνο μία αφετηρία: την Κρήτη. Τη δυνατή Κρήτη, την ενωμένη Κρήτη».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημερινό κυβερνητικό «αλαλούμ», τονίζοντας πως «όλοι πια, εχθροί και φίλοι, συνομολογούν ότι η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο. Όχι για τη χώρα, αλλά για τον εαυτό της. Ότι ο πρωθυπουργός, δέσμιος των πολιτικών του, δέσμιος των καταστροφικών επιλογών του δικού του οικονομικού επιτελείου, ψάχνει την δική του έξοδο διαφυγής. Και, ταυτόχρονα, ψάχνει τον τρόπο να μας πείσει για μία ακόμη φορά ότι φταίμε εμείς, οι πολίτες για όσα συμβαίνουν σήμερα».
Συνεχίζοντας ο κ. Πλακιωτάκης διευκρίνισε πως τα δόγματα δεν τον εκφράζουν, επισημαίνοντας «ότι οι κοινωνίες πάνε μπροστά, όταν μπορούν να ενώνουν τα καλύτερα κομμάτια, όταν μπορούν να συνθέτουν δυνάμεις και ιδέες».
«Έξοδος από την κρίση και τη βαθιά ύφεση μπορεί να υπάρξει, αρκεί να δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους έτοιμους και αποφασισμένους να κάνουν όχι το κομματικό, αλλά το πατριωτικό τους καθήκον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης, προσθέτοντας:
«Ο Συνδυασμός μας προτείνει θέσεις ουσίας για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τις υποδομές, την κοινωνική συνοχή, για τα οδικά έργα, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που μπορούν να γίνουν το πιο ανταγωνιστικό εργαλείο για την εξωστρέφεια που χρειαζόμαστε. Για τη διαχείριση των υδάτων και των απορριμμάτων, που δημιουργούν εικόνες ντροπής. Για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την ενέργεια, τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία που μπορούν να γίνουν εργαλείο ανάπτυξης και ευημερίας για όλους».
Αφού έθεσε σειρά ερωτημάτων για την Κρήτη και την Περιφέρεια που θέλουμε, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατέληξε πως «σε όλα αυτά απαντάμε την Κυριακή, κλείνοντας τον κύκλο του χθες και ανοίγοντας ένα νέο».
«Με μόνο στόχο την Κρήτη και το συμφέρον της προχωράμε γιατί πάνω απ’ όλα, πάνω από τα κόμματα και τα πολιτικά πιστεύω του καθενός, αυτό που έχει σημασία είναι να τα καταφέρουμε και η ίδια η Κρήτη να τα καταφέρει» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, καταλήγοντας:
«Γι’ αυτό την 7η Νοεμβρίου ψηφίζουμε για την Κρήτη. Για την Κρήτη που μας χρειάζεται και μας ενώνει».