ΠΑΤΟΥΧΑΣ ΚΑΙ ΑΣΙΤΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ 1-1 ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση Πατούχα-Ασιτών που έγινε χθες στη Βιάννο και ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1 – 1 σε ένα ματς με πολλές συγκινήσεις.

Ο βαθμός δεν εξυπηρετεί πάντως ούτε τους γηπεδούχους που παραμένουν στην τελευταία θέση ούτε τις Ασίτες που απομακρύνθηκαν στους 3 πόντους από την κορυφή.

Ο Πατούχας βρέθηκε από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο έμεινε με 10 παίκτες στο γήπεδο ενώ οι Ασίτες είχαν πάρει ήδη το προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν ωστόσο την αριθμητική τους υπεροχή και η ομάδα της Βιάννου μπόρεσε να βρει την ηρεμία και το καθαρό μυαλό και να αντιδράσει ορθολογικά στην επανάληψη φτάνοντας στην ισοφάριση. Οι Ασίτες διαμαρτύρονται πάντως δικαιολογημένα για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι πάνω στον Χούτρη στο δεύτερο ημίχρονο που δε δόθηκε από το διαιτητή κ. Κανελλάκη.

Ο Πατούχας έπρεπε να βρει τρόπο να διαχειριστεί σωστά την αποβολή του Παπαδημητρίου στο 10ʼ ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή ενώ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού δε μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Το 0–1 έγινε για τους φιλοξενούμενους με φάουλ του Κοζορώνη έξω από την περιοχή. Το παιχνίδι φαινόταν ότι ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των Ασιτών ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Οι «κυανόλευκοι» είχαν 2 καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του ημιχρόνου με τους Σαπαλίδη, Καραντινάκη που ήταν και ο κορυφαίος παίκτης τους και Μπελίτσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για να φτάσουν στο τέρμα της ισοφάρισης εντείνοντας την πίεση τους ωστόσο οι Ασίτες στο 65ʼ διαμαρτύρονται για μια φάση στην οποία ο Χωματάς ανέτρεψε τον Χούτρη χωρίς να δοθεί πέναλτι. Στο 73ʼ έγινε το 1–1 μετά από μεταβίβαση του Νικολάρα στον Τσαγκαράκη ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Ζαχαριουδάκη. Λίγο αργότερα ο Μπελίτσας αστόχησε σε τετ – α – τετ με τον Ζαχαριουδάκη ενώ και οι Ασίτες προσπάθησαν για 2ο γκολ με τους Χουτρη στο 75ʼ και Δασκαλάκη στο 82ʼ. Στο 85ʼ αποβλήθηκε ο Οικονομάκης των Ασιτών και στο υπολειπόμενο διάστημα οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε δεύτερο γκολ. Με παράπονα και τις δυο ομάδες άφησε η διαιτησία του κ. Κανελάκη από τα Χανιά. Οι του Πατούχα τα έχουν μαζί του για την ευκολία με την οποία μοίραζε κάρτες και οι Ασίτες διαμαρτύρονται για το πέναλτι που δε δόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

ΠΑΤΟΥΧΑΣ: Χωματάς, Καρτσώνης (75ʼ Βερναδάκης), Καραταράκης, Κουνενάκης, Σουργιάς, Καραντινάκης, Νικολάρας, Μπελίτσας (75ʼ Λουλάκης Λ.), Παπαδημητρίου, Σαπαλίδης, (65ʼ Λουλάκης Δ.), Τσαγκαράκης.

ΑΣΙΤΕΣ: Ζαχαριουδάκης, Λεκάκης, Οικονομάκης, Κοζορώνης, Ρουμπάκης Γ., Μανιαδάκης (35ʼ Τσερεβελάκης Μιχ.), Τσιάμης (46ʼ Χούτρης), Σταυρακάκης, Δασκαλάκης, Ποτηράκης (35ʼ Τσερεβελάκης Ν.), Ρουμπάκης Εμμ.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ: «Αλλοίωση αποτελέσματος»

Για αλλοίωση αποτελέσματος έκανε λόγο μετά το χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός των Ασιτών Αντώνης Καλογεράκης ο οποίος επεσήμανε ότι ο Κανελλάκης παραδέχθηκε μετά το παιχνίδι ότι η ανατροπή του Χούτρη ήταν πέναλτι. «Στο σημερινό παιχνίδι υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Δε δόθηκε κανονικό πέναλτι στον Χούτρη, κάτι που παραδέχτηκε μπροστά μου ο ίδιος ο διαιτητής μετά το παιχνίδι. Δεν ήμασταν καλοί όμως παρά το γεγονός αυτό όπως έπρεπε να κερδίσουμε το ματς καθώς δε μας δόθηκε καθαρό πέναλτι». Με τη διαιτησία τα είχε και ο τεχνικός του Πατούχα Λάκης Καργιωτάκης επαναλαμβάνοντας και χθες ότι η ομάδα θέλει πολλή δουλειά για να βρει το δρόμο της. «Δε μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε παράπονα για τη διαιτησία όταν στο πρώτο δεκάλεπτο έχει αποβάλει έναν παίκτη μας και έχει δώσει 4 κίτρινες κάρτες. Δικαιούμασταν κάτι καλύτερο από την ισοπαλία. Στον Πατούχα έχω βρει μια καλή διοίκηση με οργάνωση και καλούς παίκτες, αλλά και πολλές ελλείψεις σε ό,τι αφορά την τακτική της ομάδας που θέλει πολλή δουλειά και κάνει το έργο μου πιο δύσκολο»

Ο τεχνικός του Ηρόδοτου Χρήστος Καργιώτης μετά τον αγώνα με την Επισκοπή δήλωσε: «Είχαμε καλή παρουσία στο γήπεδο, όμως δεν αποφύγαμε τα λάθη ειδικά στο κεντρο της άμυνας. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε στο δεύτερο μέρος, όμως παρά το γεγονός ότι είχαμε την κυκλοφορία της μπαλας δε μειώσαμε στο σκορ. Συγχαρητήρια στη διαιτησία και ευχαριστούμε την Επισκοπή για τη φιλοξενία»



Με 23 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι στη Βιάννο καθώς το διαιτητικό τρίο είχε χάσει το δρόμο προς το γήπεδο. Μάλιστα όσο τα λεπτά κυλούσαν εξετάστηκε το ενδεχόμενο της ματαίωσης του αγώνα.