Σε ομάδα των ντέρμπι εξελίσσεται η Χερσόνησος η οποία μετά τον Πλατανιά «καθάρισε» και τον ΑΟΧ με σκορ 2-1.

Ήταν η δεύτερη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και κατά σύμπτωση πάλι με αντίπαλο κρητική ομάδα. Το χθεσινό τρίποντο έδωσε βαθιές ανάσες στην Χερσόνησο η οποία έφτασε στους 9 βαθμούς προσπερνώντας και τον χθεσινό της αντίπαλο βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη και πήρε κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν δίκαια και θα μπορούσαν να είχαν κάνει πιο εύκολη τη νίκη τους αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Οι παίκτες της έκαναν τα εύκολα δύσκολα και ευτυχώς που δεν μέτρησε στο τέλος για αυτούς ο νόμος του ποδοσφαίρου. Το ντέρμπι γενικά είχε πολύ ένταση αλλά διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια και νικήτρια βγήκε η καλύτερη ομάδα και αυτή που το πίστεψε και το ήθελε περισσότερο. Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο όπου σημειώθηκαν και τα τρία τέρματα της αναμέτρησης με τον ρυθμό να είναι πολύ καλός και τις δυο ομάδες να παίζουν με πολύ πάθος και να διεκδικούν τη νίκη. Η Χερσόνησος μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε στο 5ʼ με σουτ του Βλάχου έξω από την περιοχή. Ο ΑΟΧ αντέδρασε άμεσα και απάντησε στο 17ʼ με γκολ του Τριχιά που έκανε το 1-1.

Όμως οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Χαλκιαδάκη στο 29` το οποίο έμελλε να τους δώσει και τους τρεις βαθμούς.

Η Χερσόνησος είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων στο 44ʼ αλλά ο Ραπτάκης που βρέθηκε σε θέση φορ δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ και έχασε την ευκαιρία.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αφού η Χερσόνησος έδωσε βάρος στην άμυνα της θέλοντας να διαφυλάξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες κυρίως στο τέλος όταν ο αντίπαλός τους ανοίχθηκε να τελειώσουν το ματς αλλά δεν τις αξιοποίησαν χωρίς πάντως αυτό να αποβεί μοιραίο.

Ο Τεπετός πρώτα στο 80ʼ και στη συνέχεια στο 88ʼ από καλές θέσεις αστόχησε να κάνει το 3-1 και στο τέλος ο ΑΟΧ πίεσε για την ισοφάριση χωρίς όμως να απειλήσει ιδιαίτερα.

Από τους νικητές δεν υπάρχουν υστερήσαντες όμως καλύτεροι ήταν οι Χαλκιαδάκης, Βλάχος, Αραβιάκης. Από τον ΑΟΧ ξεχώρισαν οι Ανδρεάδης, Αντωνόπουλος.

Διαιτήτευσε ο Ζαραβίνος από την Αθήνα που δεν είχε προβλήματα.

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Kαλομοίρης, Τζιράκης (60ʼ Γιακουμάκης), Αραβιάκης, Ραπτάκης, Αριστεινίδης, Ανωγειανάκης (82ʼ Χαρίτος), Χαλκιαδάκης, Τεπετός, Βλάχος (94ʼ Σωμαράκης), Μαραγκουδάκης, Μασέλης.

ΑΟΧ: Καλογεράκης, Μποχώνης, Μπουρμπάκης, Τσεσμελής (62ʼ Αλή Ογλού), Ανδρεαδάκης, Αντωνόπουλος, Νικηταράς (46ʼ Παπακαστρήσιος), Ανυφαντάκης, Τριχιάς, Γωνιωτάκης (84ʼ Περράκης), Μπουρμπάκης.