
Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν έτσι στην 7η θέση, ενώ η ομάδα των Καλεσών δε μπόρεσε να κάνει το «άλμα» που θα την προωθήσει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.
Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 40ʼ με πέναλτι του Πατεράκη, που κέρδισε νωρίτερα ο Κεφαλιανός. Στην ίδια φάση και πριν καταλογιστεί η παράβαση ο Ζουμής είχε στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι του Αναγνωστάκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο από πλευράς υπεροχής, και άσχημο από πλευράς ποιότητας. Η καλύτερη ευκαιρία σʼ αυτό το διάστημα για τον Μαραθώνα σημειώθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Βολιτάκης σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.
Στην επανάληψη ωστόσο η ΑΕΚ κυριάρχησε ολοκληρωτικά χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ευρύτερη νίκη. Οι κυριότερες καταγράφηκαν στο 65ʼ όταν ο Ζανελάρης «νικήθηκε» σε τετ – α – τετ από τον Αναγνωστάκη, στο 73ʼ σε σουτ του Τζέρτζι που κατέληξε άουτ, ενώ ο γκολκίπερ του Μαραθώνα πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση σε μονοκόματο σουτ του Σφακιωτάκη στο 88ʼ. Ένα λεπτό αργότερα ο Νίκος Μπαμπουλάκης είχε σουτ στο δοκάρι μετά από πάσα του Ζανελάρη.
Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Λιανδράκη.
ΑΕΚ: Βενέρης, Ζουρλαντώνης, Μπαμπουλάκης Ρ., Βασιλάκης, Παπατσαράκης, Ζουμής, Τζέρτζι, Πατεράκης (87ʼ Σφακιωτάκης), Μπαμπουλάκης Ν., Καζάκος (92ʼ Παπαδάκης), Κεφαλιανός (60ʼ Ζανελάρης).
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: Αναγνωστάκης, Ζουμπουλάκης, Πατούνας (11ʼ λ. τρ. Καρανδινός), Κτιστάκης, Λαδουκάκης, Χρηστάκης, Βαθιανάκης, Βολιτάκης, Ποντίκαλης (46ʼ λ. τρ. Τσαλίχης), Σερέπετσης (46ʼ Παπαδόπουλος), Μπακαλούμης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΧΑΤΖΗΣΕΒΑΣΤΟΣ: «Έφεραν άγχος οι χαμένες ευκαιρίες»
Στον αγχωτικό τρόπο με τον οποίο προήλθε η νίκη απέναντι στον Μαραθώνα αλλά και στο βελτιωμένο πρόσωπο της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος στάθηκε ο νέος τεχνικός της ομάδας Γιάννης Χατζησεβαστός.
«Πήραμε μια αγχωτική νίκη. Στο πρώτο μέρος κάναμε αδικαιολόγητα πολλά φάουλ. Στην επανάληψη ο αγώνας ήταν μονόλογος για μας, όμως χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη για μας».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Μαραθώνα Μανώλης Συκιωτάκης δήλωσε:
«Επηρεαστήκαμε από τους τραυματισμούς που αντιμετωπίσαμε στη διάρκεια της εβδομάδας. Δεν έχουμε το βάθος για να τους ξεπεράσουμε. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και η ανεβασμένη ψυχολογία της ΑΕΚ μετά την πρόκρισή της στο Kύπελλο ΕΠΣΗ αλλά και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία το έκανε δυσκολότερο».
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ συλλυπούνται τον παίκτη της ομάδας Μιχάλη Κεφαλιανό για το χαμό του πατέρα του. Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα με τον Μαραθώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

