Νέα κινητοποίηση που εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από την πρώτη προγραμματίζει στο Ηράκλειο ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της διοίκησης του σωματείου, Κωνσταντίνα Φωτοπούλου, η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, στο κινηματοθέατρο “Αστόρια” και ήδη τα μηνύματα συμμετοχής είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Όπως επισήμανε, ήδη στο σωματείο έχουν εγγραφεί 3000 άνθρωποι από την Κρήτη, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος. «Το σωματείο έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και πλέον ο κόσμος θα πρέπει να την αξιοποιήσει προς όφελος του, για να επιτύχουμε ακόμα θετικότερα αποτελέσματα. Έχουμε ήδη κάνει κινητοποιήσεις, έχουμε καταθέσει κάποια ερωτήματα μέσω βουλευτών. Είναι καιρός ο κόσμος να αποφασίσει πώς θα κινηθεί τελικά, να αναλάβει την ευθύνη της επιλογής των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν. Κάποιοι έχουν αποφασίσει να καταθέσουν αγωγές, κάποιοι άλλοι περιμένουν να περάσει ο Μάρτιος οπότε και θα γίνει η μεταφορά του χαρτοφυλακίου στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Σε σχέση με τους ζημιωθέντες σε επίπεδο Κρήτης, η κ. Φωτοπούλου ανέφερε: «Υπολογίζουμε ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια πρέπει να είναι 12.000 με 13.000 στην Κρήτη. Αυτό σημαίνει ότι αν πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό αυτόν επί τρία ή επί τέσσερα γιατί μιλάμε για οικογένειες, φθάνουμε στους 40 με 50 χιλιάδες ανθρώπους, άμεσα και έμμεσα ζημιωθέντες».

Όσον αφορά στη λίστα με τα ονόματα των ζημιωθέντων που έχουν αναρτηθεί, στην Κρήτη δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα. Αυτό πάντως που υπογραμμίζει η αντιπρόεδρος είναι ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, επιμονή και υπομονή. Εκτιμά ότι ήδη έχουν πετύχει αρκετά πράγματα με αιχμή του δόρατος το νομοσχέδιο, ωστόσο όλοι μαζί θα πρέπει να κάνουν έναν απολογισμό και να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.