Με... υπογραφή οι διαρρήκτες στο Ηράκλειο

Σπείρα διαρρηκτών που αφήνει την υπογραφή της με ένα ιδιαίτερα περίεργο και βρώμικο τρόπο ευθύνεται για αρκετές κλοπές σπιτιών και επιχειρήσεων στο Ηράκλειο και σε προάστια εκτός πόλης.

Τα μέλη της είτε βρουν αντικείμενα για να κλέψουν είτε όχι το μόνο σίγουρο που κάνουν είναι να αφοδεύσουν στους εξωτερικούς χώρους, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στους αστυνομικούς αλλά κυρίως στους σπιτονοικοκύρηδες που έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικά βρώμικη εικόνα.

Το φαινόμενο κατά το παρελθόν ήταν σύνηθες στην Αθήνα, όπου όμως οι δράστες το έκαναν κυρίως για να εκδικηθούν εάν η διάρρηξη δεν ήταν επιτυχής και έφευγαν με άδεια χέρια. Στο Ηράκλειο όπου συμβαίνει για πρώτη φορά κάτι τέτοιο το τελευταίο διάστημα, οι διαρρήκτες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις έκλεβαν κοσμήματα, χρήματα ή ηλεκτρονικά είδη.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή της Αμμουδάρας. Ο Ηρακλειώτης Γιώργος Κουτάντος και η σύζυγός του έκπληκτοι διαπίστωσαν αρχικά ότι κάποιοι είχαν κάνει την ανάγκη τους στην αυλή του σπιτιού τους και στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι είχαν λεηλατήσει και το σπίτι τους.

Ο ίδιος αναφέρει στην «Π»: «Το πρωί της περασμένης Παρασκευής απουσίασα από το σπίτι μου μαζί με τη γυναίκα μου για λιγότερο από μιάμιση ώρα, προκειμένου να πάμε στη λαϊκή αγορά. Δύο άτομα είδαν να κόβουν βόλτες στο δρόμο, έναν έφηβο και μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι δράστες παραβίασαν το σπίτι και αφαίρεσαν όλα τα κοσμήματα της οικογένειας, τα οποία ήταν ανεκτίμητης αξίας, καθώς αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια, ενώ έκλεψαν κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε ο κ. Κουτάντος από τα όσα του είπαν κάτοικοι της περιοχής, η γυναίκα ήταν εκείνη που ούρησε και αφόδευσε στην είσοδο του σπιτιού του.

«Είναι το δεύτερο κρούσμα στην περιοχή της Αμμουδάρας μέσα σε λίγες ημέρες και φαίνεται ότι αποτελεί την υπογραφή της σπείρας» τόνισε ο ίδιος.

Ανάλογο περιστατικό όπως είχε γράψει η «Π» είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα σε καφετέρια που γειτνιάζει με μπαρ το οποίο είχε καταστραφεί από φωτιά. Οι διαρρήκτες της καφετέριας προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό της επιχείρησης, όμως δεν τα κατάφεραν.

Επιχείρησαν να κλέψουν μία τηλεόραση «πλάσμα» όμως και πάλι η προσπάθεια τους δε στέφθηκε από επιτυχία. Φεύγοντας πήραν μαζί τους κάποια μπουκάλια με αλκοόλ και έκαναν ... τη φυσική τους ανάγκη.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από λίγους μήνες και στην περιοχή του Καρτερού. Και τότε οι διαρρήκτες φεύγοντας αφόδευσαν, ενώ είχαν κλέψει και αρκετά κοσμήματα.

Αστυνομικοί θεωρούν ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες είναι κοινοί, στοιχείο που προκύπτει από τον τρόπο που… έδρασαν.