Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και Ισραηλινούς αστυνομικούς μετά τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου από πυρά Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας.

Η ισραηλινή αστυνομία εισέβαλε στην πλατεία στο τέμενος Αλ Άκσα, απωθώντας ομάδα Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

Αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ μπήκαν στην πλατεία που βρίσκεται το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, θέλοντας να διαλύσουν ομάδα Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες σε εβραϊκό χώρο προσευχής, στο Δυτικό Τείχος.

Οι Παλαιστίνιοι υποχώρησαν και μπήκαν μέσα στο τέμενος.

Δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για τραυματισμούς ή άλλες συγκρούσεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες τα ξημερώματα από πυρά Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς εποίκους στην αραβική συνοικία Σιλουάν της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Μετά το περιστατικό, δεκάδες κάτοικοι της συνοικίας Σιλουάν βγήκαν στους δρόμους, έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες κατά αστυνομικών και περαστικών.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.

Τουλάχιστον επτά Ισραηλινοί πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι κάτοικοι της συνοικίας Σιλουάν κάνουν λόγο για δύο Παλαιστίνιους τραυματίες στις αρχικές συγκρούσεις με τους εποίκους και για άλλους τραυματίες αργότερα.