Κόβουν κι άλλα από τους μισθούς των αστυνομικών!

Τους δίνουν ρεπό αντί για αποζημίωση τα Σαββατοκύριακα!


Μη δουλεύετε τα σαββατοκύριακα γιατί δεν υπάρχουν χρήματα! Αυτό ζητάει σε γενικές γραμμές το υπουργείο Οικονομικών από τους αστυνομικούς με έγγραφό του προς το Αρχηγείο της Αστυνομίας στο οποίο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ρευστό για να πληρωθούν οι υπηρεσίες των ένστολων πέραν του πενθημέρου.

Το έγγραφο που εστάλη στη διεύθυνση οικονομικών του Αρχηγείου έχει ανάψει “φωτιές” στους κόλπους της ΕΛΑΣ, καθώς εάν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε ο μισθός όλων των αστυνομικών αναμένεται να πιάσει πάτο, αφού ήδη έχουν σημειωθεί περικοπές το ύψος των οποίων κυμαίνεται ανά κατηγορία.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου το οποίο υπογράφει ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης, δεν δίδεται το ποσό των 20 εκ ευρώ για την πληρωμή των σαββατοκύριακων και ως λύση προτείνεται η χορηγία ρεπό μέσα στην εβδομάδα.

Κάτι τέτοιο όπως έλεγαν αστυνομικοί δεν μπορεί να γίνει, λόγω των ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό. «Για να πάρουν όλοι οι αστυνομικοί ρεπό προκειμένου να μην πληρωθούμε τα σαββατοκύριακα, θα πρέπει να πάρουμε 42 χιλιάδες ρεπό, όσοι δηλαδή είναι οι Έλληνες αστυνομικοί. Σε μια τέτοια περίπτωση σημαίνει ότι η αστυνομία δε θα λειτουργήσει τις συγκεκριμένες ημέρες» τόνισε αστυνομικός.

Πολλοί αστυνομικοί αναρωτιούνται εάν ο συντάκτης του εγγράφου γνωρίζει ότι αδικήματα γίνονται καθημερινά, οι αστυνομικοί συμμετέχουν σε μεταγωγές κρατουμένων, στη φύλαξη στόχων, γηπέδων κοκ.Το έγγραφο

Στα κυριότερα σημεία του εγγράφου αναφέρεται:

«Η προσφορά εργασίας πέραν του πενθημέρου, με βάση τη σχετική νομοθεσία, δεν είναι υποχρεωτική. Άλλωστε η εργασία μιας ημέρας το σαββατοκύριακο, λόγω εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών, αντισταθμίζεται με αργία μιας ημέρας εντός της εβδομάδας. Κατά συνέπεια, οι αποζημιώσεις για εργασία πέραν του πενθημέρου δεν μπορούν να θεωρηθούν, ως τακτικές αποδοχές».

Σε άλλο σημείο του εγγράφου τονίζεται: «παρακαλούμε γι ακόμα μία φορά να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των σχετικών δαπανών σας στις απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών σας, εντός του ύψους των διαμορφωμένων σχετικών πιστώσεων του προϋπολογισμού σας… Τέλος προς αποφυγή υπερβάσεων στο μέλλον, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα κατανομής των πιστώσεων που προβλέπονται στους ετήσιους προϋπολογισμούς σας για αποζημίωση της εργασίας πέραν του πενθημέρου, στις κατά τόπους υπηρεσίες σας με γνώμονα τις υπηρεσιακές ανάγκες, τη δύναμη του προσωπικού, την αποστολή των υπηρεσιών κλπ ώστε να εξασφαλίζεται η ικανοποίηση των πάσης φύσεως σχετικών αναγκών σας στο ύψος των διαμορφωμένων πιστώσεων»

Οι συνδικαλιστές

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου Θ. Κορασοειδή, «πιστεύουμε ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς θα βρεθεί λύση».

Ο ίδιος τονίζει ότι το υπουργείο θα βρει τα χρήματα που ζητούνται για την πληρωμή των αστυνομικών.

«Μας αναφέρθηκε ότι θα βρεθεί λύση και το Υπουργείο θα σκύψει στα προβλήματά μας, διότι άλλη μείωση στο μισθό μας δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχουν συνάδελφοί μου που είναι παντρεμένοι και με την τελευταία μείωση μισθού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Βρίσκονται σε απόγνωση» ανέφερε ο ίδιος.