Δεν υπάρχει κανένα άμεσο σχέδιο για εξαγορά ή συγχώνευση με άλλη τράπεζα, τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές.

«Δεν έχουμε άμεσα σχέδια για συγχώνευση ή εξαγορά. Δεν συζητούμε με άλλες τράπεζες» είπε ο κ. Ταμβακάκης, διαψεύδοντας τα σενάρια που πυροδότησαν στην αγορά τα σχέδια της τράπεζας για την ενίσχυση των κεφαλαίων της με 2,8 δισ. ευρώ. Σχετικά με τη συμμετοχή στην τουρκική τράπεζα Finansbank, τόνισε ότι η ΕΤΕ δεν θέλει να την πωλήσει εξολοκλήρου, ενώ η πώληση του 20% εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2011. «Δεν πουλάμε τη Finansbank, πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή την οποία και θα διατηρήσουμε, σε μία οικονομία που εμφανίζει εντυπωσιακή ανάπτυξη», είπε. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ ανέφερε ότι η τράπεζα θα καταθέσει άμεσα (μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου) το αίτημα για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει. «Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα λάβουμε την απάντηση [σ.σ. για την αποπληρωμή], αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα αργήσει», σημείωσε.Finansbank

Σε επενδυτές στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά και στο εξωτερικό θα πωληθεί το 20% των μετοχών της τουρκικής τράπεζας Finansbank, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του προέδρου του Δ.Σ. και CEO της τράπεζας, Ομέρ Αράς. "Ένα τμήμα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας μέσω διάθεσης μετοχών θα αξιοποιηθεί για την αύξηση του κεφαλαίου της Finansbank, πράγμα που θα στηρίξει την ανάπτυξη της τράπεζάς μας στο άμεσο μέλλον" τονίζει ο Αράς και αναφέρει ότι "η πώληση των μετοχών θα γίνει μετά τη σχετική άδεια και ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, με διάθεση σε επενδυτές στο εσωτερικό και το εξωτερικό". Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ο κ. Αράς αναφέρει ότι "μετά την πώληση μετοχών εκ μέρους της Εθνικής, στόχος είναι να ελέγχει η Εθνική τουλάχιστο το 75% των μετοχών της Finansbank".