Προγραμματική Σύμβαση για τη μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Παρασκιών του Δήμου Νίκος Καζαντζάκης υπογράφτηκε χθες μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.).

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία κλιμακίου μηχανικών του ΟΣΚ με επικεφαλής τη Διευθύντρια Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Οργανισμού, κ. Στέλλα Μαθιουδάκη, ενώ από την πλευρά του ΟΣΚ η σύμβαση είχε υπογραφεί από το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ηρακλή Δρούλια. Παρόντες ήταν επίσης η αντινομάρχης τεχνικών υποδομών και πολεοδομίας, κ. Δέσποινα Συγγελάκη – Παναγιωτάκη και ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Καζαντζάκης, κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης.

Το έργο προϋπολογισμού 4.000.000? περίπου θα χρηματοδοτηθεί από την ΟΣΚ Α.Ε. και θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Η συνολική επιφάνεια κτιρίου θα είναι 3200,00 τ.μ και το εμβαδόν του οικοπέδου του είναι 6162,34 τ.μ.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Είναι σημαντικό γιατί σε μια πολύ μεγάλη έκταση 6.200 περίπου τ.μ. θα χτιστεί ένα υπερσύγχρονο σχολείο, 3.200 τ.μ., με δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας και διάφορες άλλες σημαντικές βοηθητικές αίθουσες για πληροφορική, εργαστήρια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως γυμναστήριο και αίθουσες που θα υποστηρίζουν άλλες δραστηριότητες ακόμα και τις δραστηριότητες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Πρόκειται λοιπόν για ένα υπερσύγχρονο σχολείο για το οποίο συνεργαστήκαμε με το Δήμο Ν. Καζαντζάκης και το Δήμαρχο κ. Ρούσσο Κυπριωτάκη και φέραμε εις πέρας μια δύσκολη υπόθεση για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αγιών Παρασκιών, ένα αίτημα που μπορώ να πω ότι ξεκινούσε από την περίοδο που ήμουν βουλευτής.

Επιπλέον, εκτός από το έργο αυτό που είναι πολύ σημαντικό και θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα, έχουμε υποβάλει για ένταξη στο ΕΣΠΑ το σχολείο των Κουνάβων, ένα έργο εξίσου σημαντικό, προϋπολογισμού 1.000.000?, σε μια δυναμική περιοχή του Δήμου Ν. Καζαντζάκης. Πετύχαμε λοιπόν με τη συνεργασία του Δημάρχου οι σχολικές υποδομές στο Δήμο Ν. Καζαντζάκης να ενισχυθούν στο μέγιστο βαθμό».

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Σχολείο Αγιών Παρασκιών πρόκειται να κατασκευαστούν :

12 αίθουσες Διδασκαλίας

1 εργαστήριο Φυσικοχημείας

1 αίθουσα Πληροφορικής

1 αίθουσα Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων

1 γραφείο Υπεύθυνου Διαχείρισης χώρων

1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

1 Βιβλιοθήκη

1 Γραφείο Συλλόγου Γονέων

1 Γραφείο Διευθυντή

1 Γραφείο Γραμματείας

1 κυλικείο

Βοηθητικοί χώροι (w.c.,Αποθήκες, Λεβητοστάσιο κ.τ.λ.)

Ο χρόνος ισχύος της Προγραμματικής Σύμβασης είναι 810 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της και ο χρόνος κατασκευής του έργου είναι 630 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της Εργολαβικής Σύμβασης.