Δεύτερη φωτιά σε πευκόδασος του Σελάκανου σ’ ένα μήνα

Τουλάχιστον ύποπτη χαρακτηρίζεται από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής η φωτιά που ξέσπασε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στην περιοχή του πευκόδασους του Σελάκανου, στην Ιεράπετρα.

Ο χρόνος εκδήλωσης της πυρκαγιάς, λίγο μετά τις 3 χθες τα ξημερώματα, κάνει τις αρμόδιες υπηρεσίες να πιστεύουν ότι πίσω από την κόλαση φωτιάς που ξέσπασε, κρύβεται ανθρώπινο χέρι.

Μετά από δέκα και πλέον ώρες μάχης με τις φλόγες, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο χθες το μεσημέρι. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από το Λασίθι και το Ηράκλειο κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να διασώσουν την πολύπαθη περιοχή.

Το πευκόδασος του Σελάκανου έχει τεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο εμπρηστών γεγονός που προκαλεί θλίψη. Πέρυσι τον Ιούλιο είχαν γίνει στάχτη εκατοντάδες στρέμματα, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν οι παρακείμενοι οικισμοί αλλά και μία κατασκήνωση προσκόπων που λειτουργεί στην «καρδιά» του πευκόδασους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς έλαβαν μέρος 12 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα με 15 άνδρες, υδροφόρες των οικείων δήμων, ενώ ρίψεις έκαναν και τα δύο ελικόπτερα που σηκώθηκαν από Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ συναγερμός σήμανε προχθές τη νύχτα στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο πατάρι εμπορικού καταστήματος στην οδό 1821.

Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, η φωτιά κατασβήστηκε εγκαίρως πριν επεκταθεί σε παρακείμενα καταστήματα. Μία πρώτη εκδοχή που εξετάζει η πυροσβεστική είναι να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.