Στο Θέατρο των Αγρών έρχονται οι Χαΐνηδες,πιο έμπειροι και περισσότερο ανατρεπτικοί.

Στο χώρο που το κρητικό συγκρότημα έχει αγαπήσει και έχει καταθέσει τη μουσική ψυχή του θα παντρέψει σήμερα Δευτέρα 16 Αυγούστου τις φαινομενικά ανυπέρβλητες αντιθέσεις του: το τοπικό με το οικουμενικό, το λυρικό με το διονυσιακό, τη φόρμα με τον αυτοσχεδιασμό και το φυσικό με τον ηλεκτρικό ήχο.

Αυτοί είναι οι Χαΐνηδες ταξιδευτές του χρόνου με μουσικές που η δεξιοτεχνία τους μπορεί να τις εναλλάσσει από το παλιό στο σύγχρονο, πάντα όμως με έναν κοινό παρανομαστή τη διάθεση. Ολο αυτό το σύνολο της συναυλίας θα γίνει πότε ένα διονυσιακό γλέντι πότε ένα κρητικό.

Γι’ αυτό και οι Χαΐνηδες γνωρίζουν την επιτυχία σε ολόκληρη την Ελλάδα με συναυλίες που το στήσιμο τους και η θεματολογία τους έχουν συγκεντρώσει τις καλύτερες κριτικές.

Με πολλές μουσικές εκπλήξεις και φέτος οι Χαΐνηδες έχουν ετοιμάσει, ένα πρόγραμμα με «δροσερή» ματιά και με μπόλικη διάθεση για διασκέδαση. Θα περιλαμβάνει επιλογές τραγουδιών από την πλούσια δισκογραφία τους καθώς και επιλογές από την αστείρευτη λαϊκή παράδοση της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Κρήτης, αλλά και τραγούδια της Μικράς Ασίας, νησιώτικα, ρεμπέτικα, της Ηπείρου και των Βαλκανίων.

Συναυλίες από τον λυρισμό στον διονυσιασμό, από τον ψίθυρο στην κραυγή, από το καθορισμένο στο απρόβλεπτο, από την ακουστική απόλαυση στη διασκέδαση και στο χορό. Ένα λαϊκό πανηγύρι που σίγουρα θα ξεσηκώσει το κοινό που θα χορέψει και θα διασκεδάσει με την ψυχή του.Επιστροφή στην απλότητα της διασκέδασης

Βασικός στόχος αυτής της «επιστροφής» στην απλότητα της διασκέδασης ένα γνήσιο κρητικό και λαϊκό γλέντι, που με την προσθήκη των προσωπικών στοιχείων των Χαΐνηδων μετατρέπεται σε μια παράσταση-πανηγύρι με μοναδικό στόχο οι θεατές, που θα βρεθούν στις παραστάσεις τους να παρασυρθούν στο κέφι και στον χορό. Γι’ αυτό και το καλοκαιρινό ρεπερτόριο των Χαΐνηδων βασίζεται σ ένα μείγμα δικών τους τραγουδιών και διασκευών που θα μετατρέψουν τις φετινές τους συναυλίες σε μια μυσταγωγία που στήνεται στο σταυροδρόμι της κρητικής, ρεμπέτικης, λαϊκής και μεσογειακής μουσικής παράδοσης.