Αναπλάσεις στις συνοικίες με χρήματα του ΕΣΠΑ

Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Αναπλάσεις σε όλες τις συνοικίες της πόλης σχεδιάζει ο δήμος Ηρακλείου που αναμένει να «ανοίξει» το ΕΣΠΑ για να εντάξει συνολικά 13 ώριμες μελέτες που έχει στα χέρια του. Σύμφωνα με το δήμαρχο Ηρακλείου Γ.Κουράκη, η οικονομική κάλυψη του ΕΣΠΑ ανοίγει το δρόμο για σημαντικά έργα στην πόλη, τα οποία δεν θα πρέπει να τα επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο.

Όπως τονίζει, ο δήμος Ηρακλείου έχει στο οπλοστάσιο του ένα σημαντικό αριθμό μελετών, τον οποίο τώρα ενεργοποιεί, για να αξιοποιήσει με τον όσο δυνατό καλύτερο τρόπο.

Έτσι εκτός από τα μεγάλα έργα τα οποία θα γίνουν για την ανάπλαση της Παπαναστασίου, της Ούλαφ Πάλμε, της λ. Δημοκρατίας, θα γίνουν και μικρότερες παρεμβάσεις, αλλά εξίσου σημαντικές, σε άλλους δρόμους καθώς θα αναπλάσουν σημαντικά την εικόνα συνοικιών και προαστίων της πόλης .

Ανάμεσα σε αυτά είναι τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο αλλά και στην περιοχή τη Ανάληψης. Ειδικότερα, στην περιοχή της Ανάληψης όπως εξηγεί ο δήμαρχος θα γίνουν δίκτυα πεζοδρόμων.

Το πρώτο αφορά στην διαμόρφωση πεζοδρόμων στις οδούς Εξηκίου, Πλεύρη και Ουράνη, και το δεύτερο αφορά στην πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας της Ανάληψης.

Όπως τονίζει ο κ.Κουράκης η περιοχή αυτή η οποία είναι από τις ιδιαίτερα πυκνοδομημένες, χρήζει τέτοιων παρεμβάσεων, που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι με τα έργα που θα υλοποιηθούν θα αλλάξει σημαντικά η αισθητική, λειτουργική χρήση της ιστορικής περιοχής της Ανάληψης.

Ο κ.Κουράκης σημειώνει ότι ο δήμος Ηρακλείου είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αντίστοιχες παρεμβάσεις και στη Φορτέτσα, και άλλες περιοχές της πόλης, καθώς όπως τονίζει στόχος της δημοτικής Αρχής είναι σταδιακή ισόρροπη αναβάθμιση όλων των συνοικιών του Ηρακλείου, και όχι μόνο του κέντρου της πόλης.