Στον ανακριτή Χανίων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα η 22χρονη Βουλγάρα που με την συνδρομή έξι ομοεθνών της προσπάθησε να πουλήσει έναντι του χρηματικού ποσού των 14.000 ευρώ το νεογέννητο αγοράκι της.

Η νεαρή μητέρα γέννησε το βρέφος στις 14 Μαΐου στο νοσοκομείο Χανίων και σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Παντελή Μουρτζανό ήρθε στην Κρήτη ούσα σε κατάσταση προχωρημένης κύησης με σκοπό να γεννήσει και να δώσει το παιδί για παράνομη υιοθεσία.

Στις διωκτικές Αρχές έφθασε πληροφορία πριν από περίπου δύο μήνες ότι ένας Βούλγαρος αναζητούσε στις πιάτσες αγοραστή για ένα νεογέννητο αγοράκι.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον θέσουν υπό παρακολούθηση. Πριν από δέκα ημέρες ένα ζευγάρι αστυνομικών κατάφερε να πείσει τον Βούλγαρο ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει το παιδί.

Αν και αρχικώς στο ραντεβού παράδοσης είχε συμφωνηθεί να παρίστανται και οι δύο, την τελευταία στιγμή ο Βούλγαρος απαίτησε να είναι παρούσα μόνο η γυναίκα. Η αστυνομικός πήγε στο ραντεβού και όταν ο Βούλγαρος βεβαιώθηκε ότι κρατά τα χρήματα, την οδήγησε με το αυτοκίνητο του μπροστά από το νοσοκομείο Χανίων. Σε παρακείμενη καφετέρια κάθονταν ένα ζευγάρι Βούλγαρων μαζί με το βρέφος. Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε κατά την παράδοση του βρέφους οπότε και συνελήφθησαν η νεαρή μητέρα και οι έξι συμπατριώτες της.