Με ισοπαλία αποχαιρέτησε την Ελλάδα ο Εργοτέλης (κόντρα στον Ολυμπιακό) και με ισοπαλία είπε το “καλώς σας βρήκα” στην Ολλανδία.

Στο πρωτο του φιλικό στην χώρα της τουλίπας η ομάδα του Ηρακλείου αναδείχθηκε ισόπαλη με την Καμπούουρ ομάδα Β` κατηγορίας της Ολλανδίας.

Οι κιτρινόμαζυροι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα προηγήθηκαν από το πρώτο ημίχρονο όμως η απόδοση τους έπεσε σταδιακά από το 70’ και μετά, με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να βρούν την ευκαιρία να πετύχουν την ισοφάριση

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 5’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν μετά από σέντρα του Βίσιο, ο Χρυσοφάκης έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα(6`) ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ. Ο Λεάλ έβγαλε την σέντρα, ο Φραγκουλάκης πίεσε και στην προσπάθεια του να διώξει ο Χέεζε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 11΄ μετά από σέντρα του Χρυσοφάκη, ο Μπουχαλάκης δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει τον Μεούλ. Οι Ολλανδοί απήλεισαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την συμπλήρωση 13 λεπτών αγώνα. Μετά από φάουλ του Χέεζε, ο Αθανασίου έδιωξε σε κόρνερ. Στο 21΄ μετά από σέντρα του Χρυσοφάκη, ο Φραγκουλάκης έκανε το σουτ με τον Μεούλ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 33΄ ωραία ατομική ενέργεια από τον Μπουχαλάκη, ο οποίος έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να μπλοκάρει.

Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 51΄πραγματοποίησε μία ακόμη καλή ευκαιρία όταν ο Ρομάνο επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Μεούλ, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 55’ το σουτ του Μπεφίσερ πέρασε λίγο άουτ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βερπακόφσκις πίεσε και έκλεψε την μπάλα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Καρέλη, ο οποίος έκανε το πλασέ η μπάλα όμως δεν του "έκανε το χατίρι" και σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 64΄ οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Οι παίκτες του Εργοτέλη άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Καρέλης επιχείρησε να "κρεμάσει" τον πορτιέρο των Ολλανδών, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στην συνέχεια ο Εργοτέλης κατέβασε ταχύτητα, κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλευτο οι Ολλανδοί οι οποίοι στο 75 ισοφάρισαν με τον Ρέζα σε 1-1.

ΚΑΜΠΟΥΟΥΡ: Mεούλ, Φαν Ντερία, Γιάνσον, Χέεζε, Ντίας, Φαν Μπρόχεν, Ντε Φίζερ, Μάαχι, Χάουντ, Ντε Φριζ, Ρέζα

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Aθανασίου, Σαρρής, Σασιασβίλι, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Σιάκκας, Χρυσοφάκης, Μπουχαλάκης, Λεάλ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι αγωνίστηκαν με την εξής σύνθεση: Aθανασίου, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Κανδυλάκης, Ρουμπάκης, Μπέτο, Ορφανός, Ρομάνο, Κοιλιάρας, Βερπακόφσκις, Καρέλης.