Το πολιτιστικό φεστιβάλ «ΤΑΛΛΑΙΑ 2010», θα διεξαχθεί φέτος από 1 Αυγούστου έως 19 Σεπτεμβρίου στα χωριά του δήμου Κουλούκωνα και περιλαμβάνει σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων με θέμα «γη και άνθρωποι του τόπου μας».

Τα «ΤΑΛΛΑΙΑ 2010», μετά από μια δεκαετία επιτυχούς παρουσίασης πλούσιου προγράμματος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων, διαφοροποιεί φέτος το περιεχόμενο του και σας καλεί σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τη γη του Ψηλορείτη και των Ταλέων Ορέων, σε ένα ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού.

Στο μήνυμα τους ο δήμαρχος Κουλούκωνα κ. Δημήτρης Κόκκινος και η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ, επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Σας καλούμε και φέτος να ζήσετε τη διαφορετικότητα του πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ταλλαία».

Μετά από μια δεκαετία, κατά την οποία κυριάρχησε το θέατρο και η μουσική, φέτος διαφοροποιούμε το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και σας προτείνουμε ένα μοναδικό ταξίδι στη γη και στην ιστορία του τόπου μας.

Ελάτε στα «Ταλλαία 2010», τα οποία για τελευταία χρονιά οργανώνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Κουλούκωνα, αφού «ο συνδετικός αυτός κρίκος» της τοπικής μας κοινωνίας αλλάζει, αυξάνεται γεωγραφικά και πληθυσμιακά και παραδίδει τη σκυτάλη στον νέο Δήμο Μυλοποτάμου!

Ευχόμαστε να είναι και φέτος το ταξίδι του φεστιβάλ μία ακόμα εμπειρία για όλους μας και δεσμευόμαστε, ότι η πολιτιστική αυτή ιστορία, τα «Ταλλαία», θα έχουν συνέχεια, θα έχουν το μέλλον που τους αξίζει!»

Την Οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ «Ταλλαία 2010» αποτελούν οι: Μανούσος Κλάδος, Μιχάλης Τρούλης, Κωστούλα Φράρου – Παπαδογιάννη, Στέλιος Πατελάρος, Μανώλης Κων/νου Χνάρης και Γιώργος Πολίτης.



Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η πρώτη εβδομάδα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Κυριακή 1 Αυγούστου, Αλιακές, 8 μ.μ.

Τιμητική εκδήλωση για τον οπλαρχηγό - επαναστάτη Λεωνίδα Ματθαιουδάκη

Oμιλητής: Μιχάλης Τρούλης, καθηγητής - συγγραφέας

Oργάνωση: Δ. Κουλούκωνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμαβόλου

Παρασκευή 6 Αυγούστου, Αξός, 8:30 μ.μ.

"Τοπωνύμια της Αξού" καταγραφή - ομιλία από τον δάσκαλο Αντώνη Δαφέρμο

Oργάνωση: Δ. Κουλούκωνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Αξού

Σάββατο 7 Αυγούστου, Αξός, 9:00 μ.μ.

Κινηματογραφική βραδιά

Oργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αξού

Kυριακή 8 Αυγούστου, Ψηλορείτης

Εγκαίνια της Στράτας του Ψηλορείτη στο Λιβαδιώτικο Αόρι. Ώρα: 6 π.μ. ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη και 12:30 μ. εγκαίνια Στράτας Ψηλορείτη στη θέση Λάκος Μυγιερού

Oργάνωση: Δ. Κουλούκωνα, ΔΗΚΕΔΚ , Τ.Σ. Λιβαδίων, Ενορία Λιβαδίων, Πολ. Σύλλογος Λιβαδίων, Αθλ. Ποδ. Σύλλογος Λιβαδίων, Αγρ. Συνεταιρισμός Λιβαδίων, Σύλλογος Λιβαδιωτών Ρεθύμνου, Λαογ. Όμιλος "Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης"