Της Πέλλας Λασηθιωτάκη

Σε τιμές παραγωγού που θα κυμαίνονται μεταξύ των 55 και των 90 λεπτών το κιλό, ανοίγει σήμερα το συσκευαστήριο επιτραπέζιων σταφυλιών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της συνεταιριστικής οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις και τριβές και διήρκησε μόνο μία ώρα. Στη συνεδρίαση αποφεύχθηκε να συζητηθεί το φλέγον θέμα της Ένωσης σχετικά με τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ. Συζητήθηκαν μόνο οι τιμές των επιτραπέζιων σταφυλιών.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να ξεκινήσει σήμερα η λειτουργία του συσκευαστηρίου επιτραπέζιων σταφυλιών. Οι τιμές έναρξης της περιόδου θα είναι από 55 λεπτά μέχρι και 90 λεπτά το κιλό. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η αγορά θα καθορίζει την εξέλιξη των τιμών. Κι αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί η πτωτική πορεία άλλων ετών.

Σε άλλη συνεδρίαση της Διοίκησης της Ένωσης θα συζητηθούν και οι ημερομηνίες έναρξης της λειτουργίας των οινοποιείων της συνεταιριστικής οργάνωσης, καθώς και οι τιμές παραγωγού των οινοστάφυλων.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η γενική συνέλευση των αντιαπροσώπων της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου.