Νέο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας αναμένεται να κατασκευαστεί στο Ηράκλειο. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπό τον συντονισμό των Υφυπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρου Αρναουτάκη, και του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη.

Η κατασκευή του σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας πρόκειται να γίνει σε χώρο που παραχωρεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο.

Η μελέτη κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων τον προσεχή Σεπτέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή του σχολείου εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοξενίας στο Ηράκλειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και δίνει ουσιαστικές απαντήσεις σε θέματα λειτουργίας του ήδη υπάρχοντος Ευρωπαϊκού Σχολείου.

Παράλληλα, η επικείμενη ίδρυση νέου σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, έρχεται να αποτελέσει ένδειξη του ότι δίνεται από την Πολιτεία η απαιτούμενη έμφαση στην λειτουργία του ENISA στο Ηράκλειο, παρά το γεγονός πως υπήρξαν στο παρελθόν φήμες που ήθελαν την απομάκρυνση της έδρας του από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέστησε, το 2004, τον ENISA με στόχο την αποτελεσματική μέριμνα για την ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών εντός της Κοινότητας και την ανάπτυξη μιας «συνείδησης ασφάλειας» προς όφελος των πολιτών, των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των διοικητικών υπηρεσιών της ΕΕ.

Το γεγονός, ότι η έδρα του φιλοξενείται στην Ελλάδα και μάλιστα στην Περιφέρεια της Κρήτης είναι μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής και για το κύρος της χώρας.