Με προκήρυξη η “Σέχτα” ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία Γκιόλια

Απειλές κατά δημοσιογράφων, αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων


Την ευθύνη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση “Σέχτα Επαναστατών” με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος τηλεφώνησε χθες το μεσημέρι στην εφημερίδα, υποδεικνύοντας συγκεκριμένο σημείο που είχε τοποθετηθεί η προκήρυξη.

Δύο συντάκτες της εφημερίδας πήγαν στο σημείο, όπου βρήκαν επτασέλιδο κείμενο γραμμένο σε κομπιούτερ, που αναφέρεται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από “ΤΑ ΝΕΑ” οι συντάκτες του κειμένου επιχειρούν να δικαιολογήσουν το δολοφονικό χτύπημα στον Σωκράτη Γκιόλια, ενώ χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους και εκδότες. Μεταξύ αυτών οι Π. Κωστόπουλος, Θ. Αναστασιάδης, Μ. Τριανταφυλλόπουλος, Ν. Χατζηνικολάου, Γ. Κουρής, Δ. Κοντομηνάς. Παράλληλα, εκτοξεύουν απειλές κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές.

Η προκήρυξη βρίσκεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και εξετάζεται, προκειμένου στη συνέχεια να την παραλάβουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να τη μελετήσουν.

Ο Σ. Γκιόλιας δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του και παραπλάνησαν το θύμα να κατέβει με το πρόσχημα ότι κάποιος τού κλέβει το αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, τρία άτομα με στολές χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας και τον ειδοποίησαν ότι κάτι συνέβη στο αυτοκίνητό του, μάρκας Smart, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία, στην οποία διέμενε.

Ο Σ. Γκιόλιας κατέβηκε να δει τι συνέβαινε. Τη στιγμή που βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον «γάζωσαν».

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 16 κάλυκες και όπλο 9 χιλιοστών, το οποίο οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι αποτελεί “σφραγίδα” της οργάνωσης “Σέχτα Επαναστατών”. Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε αργότερα καμένο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.