Φρίκη με 103 σφαγμένα αιγοπρόβατα

Χθες το πρωί στις Γωνιές Μαλεβιζίου


Του Θάνου Περβολαράκη

Μπροστά σε ένα σκηνικό φρίκης με 103 άγρια σφαγμένα αιγοπρόβατα βρέθηκε νωρίς χθες το πρωί ένας κτηνοτρόφος από τις Γωνιές Μαλεβιζίου. Πρόκειται για μία πρωτοφανή πράξη ζωοκτονίας καθώς ο άνθρωπος στη μάντρα του οποίου βρέθηκαν τα 90 νεκρά πρόβατα, οι 10 κριοί, οι δύο κατσίκες και ένα κατσικάκι δεν ήταν ο ιδιοκτήτης των σφαγμένων ζώων. Άγνωστοι τα μετέφεραν εκεί και με απανωτές μαχαιριές στο λαιμό τα θανάτωσαν.

Πρόκειται σίγουρα για μία πράξη εκδίκησης προς το πρόσωπο του ανθρώπου από τον οποίο εκλάπησαν τα αιγοπρόβατα, όπως λένε οι αστυνομικοί. Να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες δεν είχε γίνει καμία καταγγελία για κλοπή ζώων στην Αστυνομία και κανείς δεν ήξερε την ταυτότητα του ατόμου από τη μάντρα του οποίου εκλάπησαν κι αργότερα θανατώθηκαν.

Ένα ακόμη ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι οι δράστες της αποτρόπαιης αυτής πράξης να ήθελαν να ενοχοποιήσουν τον άνθρωπο στη μάντρα του οποίου τα έσφαξαν. Δεν αποκλείεται δηλαδή να τα θανάτωσαν εκεί κι εάν ο ιδιοκτήτης του χώρου δεν προλάβαινε να ενημερώσει την αστυνομία χθες νωρίς το πρωί να προχωρούσαν οι δράστες ακόμη και σε ανώνυμη καταγγελία εναντίον του.

Οι αστυνομικοί όμως είναι κατηγορηματικοί και λένε πως ο άνθρωπος που τους τηλεφώνησε όταν νωρίς το πρωί βρήκε στη μάντρα του τα 103 σφαγμένα ζώα , δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη σφαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε γύρω στις χθες 8 π.μ. Λίγη ώρα μετά που ο κτηνοτρόφος έφτασε στο ποιμνιοστάσιό του και αντίκρισε τα νεκρά ζώα. Εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν μεταφέρει εκεί τα ζώα για να τα θανατώσουν λίγες ώρες πριν. Δεν άφησαν πάντως κάποιο στοιχείο αξιοποιήσιμο για την έρευνα και την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους.

Ο χώρος της σφαγής δεν φαίνεται να επιλέχθηκε πάντως τυχαία. Το ποιμνιοστάσιο όπως μας είπαν κάτοικοι των Γωνιών είναι σε μία λακκούβα σε μέρος απόμερο που δύσκολα πλησιάζει κάποιος που δεν έχει κάποια δουλειά εκεί

Οι ζωοκλέφτες εικάζεται ότι ήταν τουλάχιστον τρεις. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από τις διαφορετικές κάθε φορά μαχαιριές που είχε δεχτεί το κάθε ζωντανό στο λαιμό του.

Οι Διωκτικές Αρχές έχουν κάποιες πληροφορίες για την προέλευση των ζώων σύμφωνα με τις οποίες ο ιδιοκτήτης τους που δεν έχει βρεθεί κατοικεί σε ορεινό χωριό του νομού Ρεθύμνου. Πιστεύουν επίσης ότι δεν έγινε καταγγελία και ίσως δε γίνει ποτέ με αποτέλεσμα ο κύκλος αίματος να συνεχιστεί και στο μέλλον.