Απεργία πραγματοποιούν από σήμερα και οι ιδιοκτήτες δημόσιας χρήσης φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών, προκαλώντας εκρηκτικό πρόβλημα στη μεταφορά των επιτραπέζιων σταφυλιών στις αγορές της δυτικής Ευρώπης!

Μέχρι χθες το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών ψυγείων που πηγαίνουν στο εξωτερικό δε συμμετείχαν στην απεργία του κλάδου, πράγμα που ανακούφισε τον παραγωγικό κόσμο και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Χθες το μεσημέρι όμως σε Γενική Συνέλευση του κλάδου στην Αθήνα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ιδιοκτητών Δ.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών αποφάσισε να κατέλθουν σε επ αόριστον απεργιακή κινητοποίηση.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις οι επικεφαλής του κλάδου στο Ηράκλειο έλεγαν χθες ότι έχουν όλη τη διάθεση να φορτώνουν κατ΄εξαίρεση επιτραπέζια σταφύλια, για να μην προκληθεί πρόβλημα στους παραγωγούς.

Ακόμα όμως και αν μεταφερθούν φορτηγά ψυγεία από το Ηράκλειο στον Πειραιά είναι σχεδόν αδύνατο τα φορτία να φθάσουν στον προορισμό τους αφού θα εμποδιστούν από μπλόκα απεργών σε άλλα σημεία της χώρας.

Σε παλαιότερες κινητοποιήσεις οι παραγωγοί της Κρήτης απευθύνονταν στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου για εξαίρεση των ευπαθών αγροτικών προϊόντων, η οποία όμως καθυστερούσε ή απέφευγε να καταλήξει σε αποφάσεις.