Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφθηκε ο διοικητής της ΔΥΠΕ Μάνος Φραγκιαδουλάκης, στο πλαίσιο της οριστικοποίησης του πίνακα των έργων που προτείνεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και για το ΠΕΠΑΓΝΗ φθάνουν τα 9.700.000 ευρώ, όσον αφορά στον ιατρικό εξοπλισμό.

Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, προμήθεια αξονικού τομογράφου, ακτινολογικών μηχανημάτων, ενίσχυση μονάδων με ειδικό εξοπλισμό κ.λπ.

Όπως είπε στην “Π” ο διοικητής της ΔΥΠΕ, συνολικά για την Κρήτη στον (τομέα της υγείας) τα έργα που προτείνεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.Σύσκεψη για το Πανάνειο

Εξάλλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήηκε στο Βενιζέλειο για το θέμα του Πανάνειου αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η ονομασία του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου και Κέντρο Μητέρας-Παιδιού, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί και ως αστικό κέντρο υγείας.Πρόταση για πολυδύναμο ιατρείο στη Βάση

Σύμφωνα με τον Μ. Φραγκιαδουλάκη με πρόταση της ΔΥΠΕ ικανοποιήθηκε το αίτημα ετών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, για την αναμόρφωση παλαιού νοσοκομείου της πρώην Βάσης Γουρνών και η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου υπέγραψε για την επανασύστασή του για να μπορέσει να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής ως πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Γουβών σημειώνει:

“O δήμαρχος Γουβών, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες της περιοχής που διεκδίκησαν ενεργά την επαναλειτουργία του παλαιού Νοσοκομείου της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν με τις προσπάθειες και τις ενέργειές τους στην ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματός μας. Ευχαριστούμε τους δημάρχους, και τα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων και των συνόμορων Δήμων που προσυπέγραψαν το αίτημά μας. Οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της τουριστικής μας περιοχής η οποία πολλαπλασιάζει τον πληθυσμό της κατά τους θερινούς μήνες επέβαλε αυτή τη μέριμνα από την πλευρά της Πολιτείας.

Ιδιαίτερα εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Μάνο Φραγκιαδουλάκη που συνέβαλαν θετικά στην υλοποίηση του αιτήματός μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους”.