Το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του Β' ομίλου, έκανε η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών επικρατώντας με 3-0 της Λετονίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ξεκίνησαν χθες στο κλειστό γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα –με εξαίρεση το δεύτερο σετ- και πήρε τη ρεβάνς για την ήττα στη Ρίγα από τους Λετονούς, πραγματοποιώντας τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση.
Δείχνοντας βελτιωμένοι σε σχέση με τα παιχνίδια στη Λετονία, οι παίκτες του Γκόρντον Μέιφορθ επέβαλαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τον ρυθμό τους. Η πρώτη θέση βέβαια έχει ήδη εξασφαλιστεί από τους Φινλανδούς, με δυο νίκες όμως επί της Μ. Βρετανίας σήμερα και επί της Φινλανδίας αύριο, το Εθνικό μας συγκρότημα καταλαμβάνει την δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με μια εκ των Τουρκία ή Ιταλία.
Σαν σε προπόνηση κύλησε το πρώτο σετ, με τον αρχηγό, Νίκο Ρουμελιώτη... σε μεγάλα κέφια. Ετσι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η Εθνική έφθασε με περίπατο στην κατάκτηση του, με το εμφατικό 25-13.
Πιο μοιρασμένο ήταν το δεύτερο σετ, με τους Λετονούς να παίρνουν τα πάνω τους και να παρουσιάζονται ιδιαίτερα ισχυροί στο μπλοκ. Τα τραγικά λάθη τους όμως (από το 24-22 που προηγούνταν κατάφεραν να ισοφαρίστούν), αλλά και ένα προσωπικό μπλοκ του Τζούριτς, χάρισαν στην Ελλάδα και το δεύτερο σετ, με 29-27.
Με βελτιωμένο μπλοκ και λιγότερα λάθη στην υποδοχή οι παίκτες του Γκόρντον Μέιφορθ δε δυσκολεύτηκαν να φθάσουν στην κατάκτηση και του τρίτου σετ.
Τα σετ: 25-13, 29-27, 25-17
Μετά το τέλος του αγώνα, οι διεθνείς μας δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση τους και ζήτησαν μεγαλύτερη υποστήριξη από τον κόσμο στα επόμενα παιχνίδια τους.
Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Φινλανδία επικράτησε με 3-0 (25-22, 25-22, 25-17) της Μ. Βρετανίας στον εναρκτήριο αγώνα του β΄ προκριματικού τουρνουά του Β΄ ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011 που φιλοξενείται στην πόλη μας. Η ομάδα του Μάουρο Μπερούτο ξεκίνησε νωχελικά και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο 1ο σετ με 21-20. Κάπου εκεί οι πρωτοπόροι του γκρουπ σοβαρεύτηκαν και πήραν το σετ με 25-22 και τον αγώνα χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα.

Η βαθμολογία του γκρουπ μετά από τέσσερις αγώνες διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Φινλανδία 9 (12-1)
2. Ελλάδα 7 (8-6)
3. Λετονία 5 (7-9)
4. Μ.Βρετανία 3 (1-12)

ΣΗΜΕΡΑ
6μμ: Λετονία – Φινλανδία
8.30μμ: Μ. Βρετανία – Ελλάδα
ΑΥΡΙΟ
6μμ: Λετονία – Μ. Βρετανία
8.30μμ: Φινλανδία – Ελλάδα

Ήττα των γυναικών
Την ήττα με 3-0 από την "οικοδέσποινα" Βουλγαρία γνώρισε η εθνική ομάδα των Γυναικών, στον πρώτο αγώνα της στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού τουρνουά (ΣΤ΄ όμιλος), για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2011. Σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την αδύναμη Πορτογαλία.