Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την Τρίτη διεθνή Τζαζ Συνάντηση Κώστας Κουβίδης που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα συνδυάσει την μουσική με άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και με πρωτοβουλίες ενάντια στις τροχαίες συγκρούσεις από την οπτική των θυμάτων και των ευάλωτων χρηστών του δρόμου. Αντιμέτωποι με μια πολιτική που αναπαράγει, αυξάνει και αμνηστεύει τα τροχαία εγκλήματα, οι διοργανωτές και όσοι παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις θα προσπαθήσουν ακόμα μια φορά να ξαναθέσουν το ζήτημα στις πραγματικές του βάσεις, σαν μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας και πολιτισμού και όχι σαν ζήτημα τεχνικών διευθετήσεων.

Σημαντικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, της φωτογραφίας και του κινηματογράφου θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Βασιλική Αγίου Μάρκου, στο Ανοιχτό Θέατρο, στο κλαμπ του Τεχνόπολις και στο Παγοποιείο.

Από τις 23 Ιουνίου έως και τις 3 Ιουλίου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας του Άγγλου φωτογράφου Paul Wenham – Clarke με θέμα «Όταν οι Ζωές Συντρίβονται». Πρόκειται για μια μοναδική δουλειά με φωτογραφίες και μικρές συνεντεύξεις οικογενειών θυμάτων τροχαίων, ατόμων με αναπηρία, διασωστών κλπ που αναφέρεται στις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης και υποστηρίζει την άποψη ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ατυχήματα όταν μιλάμε για τα τροχαία. Η έκθεση είχε συγκλονιστική απήχηση στην Αγγλία όπου έχει εμφανιστεί στις περισσότερες πόλεις. Από το Ηράκλειο θα ξεκινήσουμε την παρουσίαση της στην Ελλάδα και στην συνέχεια θα παρουσιαστεί στην Αθήνα την Ρόδο και άλλες πόλεις.

Όποιοι μη κερδοσκοπικοί φορείς από άλλες πόλεις ενδιαφέρονται μπορούν σε συνδιοργανωση με τη ΜΚΟ «Κώστας Κουβίδης» και χωρίς επιβάρυνση να την παρουσιάσουν.Προβολές από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί σειρά κινηματογραφικών προβολών σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου. Ανάμεσα τους: Σε σχέση με το θέμα της οδικής ασφάλειας θα προβληθεί η ταινία ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ (τρίτη στην ψηφοφορία στις προτιμήσεις του κοινού στο φετινό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης) με την παρουσία του δημιουργού της Μανώλη Ανδριωτάκη. Σε σχέση με την μουσική: για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με άδεια του δημιουργού τους σκηνοθέτη συνεργαζόμενου με το BBC Mike Dibb θα προβληθούν δυο μοναδικά ντοκιμαντέρ για τους μεγάλους μουσικούς Keith Jarret (The art of improvisation) και Miles Davis ( Miles Davis Story). Στο μουσικό μέρος της συνάντησης: θα πραγματοποιηθούν δυο βραδιές με συναυλίες στο Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις την Τετάρτη 30 Ιουνίου και την Πέμπτη 1 Ιουλίου.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου διοργανώνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης για το ζωγράφο και πιανίστα Γιώργο Γεωργιάδη.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν έγκαιρα μαζί μας στο [email protected] gmail.com.