Του Θάνου Περβολαράκη

Σημαντικό βήμα προς την εξιχνίαση της ληστείας που σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο στου Κοκκίνη Χάνι την περασμένη Δευτέρα πιστεύουν οι Διωκτικές Αρχές πως έχουν κάνει μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.

Το αυτοκίνητο που βρέθηκε χθες το πρωί είναι σχεδόν βέβαιο πως χρησιμοποιήθηκε από τους κουκουλοφόρους ληστές οι οποίοι άδειασαν το κοσμηματοπωλείο της Β. Φανταουτσάκη και χτύπησαν και την ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα Ι.Χ σκούρου χρώματος το οποίο εντοπίστηκε από αστυνομικούς μετά από πληροφορίες πολιτών που τους παραξένεψε η παρουσία τους σε λιόφυτο στην περιοχή των Αγριανών.

Το όχημα είχε κλαπεί λίγα μόνο 24ωρα πριν από τη ληστεία του κοσμηματοπωλείου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε κλαπεί το περασμένο Σάββατο από την περιοχή των Γουβών.

Η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου είχε δηλώσει στην «Π» πως δεν είχε δει η ίδια το μεταφορικό μέσο που χρησιμοποίησαν οι ληστές για να διαφύγουν. Το είχαν δει όμως κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι και είχαν καταθέσει στην Ασφάλεια Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση.

Εκτός όμως από τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων ένα ακόμη στοιχείο πιστοποιεί πως το αυτοκίνητο που βρέθηκε χθες ήταν εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα υπήρχαν κάποια κοσμήματα πεταμένα τα οποία λίγες ημέρες πριν βρίσκονταν στις προθήκες του κοσμηματοπωλείου.

Δεν αποκλείεται όπως χαρακτηριστικά είπε αστυνομικός οι δράστες να μην το κατέστρεψαν, βάζοντάς του φωτιά, με το σκεπτικό να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον σε ανάλογες πράξεις.

Να σημειωθεί πως οι πέντε ληστές σύμφωνα με τις περιγραφές του θύματος φορούσαν γάντια στα χέρια και κουκούλες στο πρόσωπό τους. Αυτό καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό στοιχείων που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Υπενθυμίζεται πως οι πέντε ληστές εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο αφού παραβίασαν ένα παράθυρο που βρίσκεται στο πλάι της επιχείρησης. Τις κινήσεις τους όμως άκουσε η ιδιοκτήτρια και σηκώθηκε από το κρεβάτι της για να δει τι συμβαίνει.

Η 56χρονη Βιργινία Φανταουτσάκη άκουσε συγκεκριμένα ένα σκύλο να γαβγίζει κι επειδή φοβόταν πως κάποιος έχει μπει στο κοσμηματοπωλείο της, έτρεξε προς το εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου.

Εκείνη τη στιγμή ήρθε αντιμέτωπη με τους κουκουλοφόρους ληστές οι οποίοι κρατούσαν όπλα στα χέρια τους και την απείλησαν πως εάν μιλήσει θα τη σκοτώσουν.

Οι τρεις από αυτούς κρατούσαν όπλα. Το ένα ήταν καλάσνικοφ και τα άλλα δύο ήταν κοντόκανα.

Κάποια στιγμή η 56χρονη προσπάθησε να αντισταθεί και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δάγκωσε στο πόδι τον ένα από τους ληστές.

Εκτός από τα κοσμήματα, αξίας περίπου εκατό χιλιάδων ευρώ οι ληστές πήραν μαζί τους και από ένα συρτάρι και περίπου δύο χιλιάδες ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο είχε γίνει στόχος διαρρηκτών και πριν από εφτά χρόνια.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι χθεσινοί ληστές να είναι τα ίδια άτομα που πριν από μερικές ημέρες είχαν ληστέψει κι άλλο κοσμηματοπωλείο της περιοχής.